Meny
Du er her:Hjem>Diakoni, ressurser og publikasjoner
Diakoni, ressurser og publikasjoner

Diakoni, ressurser og publikasjoner

Publisert 25.05.2016
KABB sitter med mye kunnskap og mange ressurser som vi gjerne vil dele med alle. På disse undersidene finner du linker og referanser du kan ha bruk for selv eller kanskje du kjenner noen som har bruk for dem. Du kan selvfølgelig ta kontakt med oss dersom det er noe du lurer på.

Barn

Enten om barnet selv er syns- eller lesehemmet eller foreldrene/foresatte til barnet er syns- eller lesehemmet har KABB flere tilbud. Barnas Lydavis var norges første lydavis for synshemmede barn og fortsatt sender vi ut CD’er gjennom hele året til medlemmene våre. Vi arrangerer barne- og familieleir hvert år. Disse leirene kan skje både i inn- og utland – målsettingen er å skape gode opplevelser og minner for familier der synshemming er felles for deltakerne.  KABB kan hjelpe til med tilrettelegging for barn i kirke, trosopplæring og sanger for barn. Vi har også mye barnelitteratur til gratis utlån fra lydbiblioteket vårt.

Talkshow – nyheter for ungdom

På denne siden legger vi ut saker om temaer vi tror synshemmede ungdom og unge voksne kan være interessert i. Informasjon om hjelpeapparat, arbeidsliv, teknologi, intervjuer med mennesker som selv har nedsatt funksjonsevne eller andre som har gode og relevante synspunkter eller kunnskap å dele.

Diakoni

KABB har en organisasjonsdiakon som har hovedansvaret for å planlegge og gjennomføre KABBs arrangementer – så har du spørsmål om stort eller smått i forbindelse med reise eller opphold på arrangementene, eller du har innspill til hvordan arrangementene kan bli bedre kan du gjerne ta en telefon til oss. En annen viktig funksjon er de gode samtalene. Organisasjonsdiakonen tilbyr samtale til syns- og lesehemmede, pårørende eller andre som er i kontakt med syns- og lesehemmede. Det kan være krevende å miste synsevnen eller være tilskuer til det som skjer, eller det kan handle om tilrettelegging og inkludering i menigheten. Hos KABB håper vi at du finner den hjelpen du trenger eller at vi kan gi råd om hvor du kan henvende deg videre.  

Ressurser

Hvis du er ansatt i en kirke, menighet eller en kristen organisasjon og du trenger litt input, så kan det være at du får gode tips i forhold til bl.a trosopplæring og inkludering.

Publikasjoner

KABB gir ut flere egne publikasjoner. KABBnytt er vårt utadrettede organisasjonsblad som kommer ut fire ganger i året. KABB20xx er et  nyhetsbrev som sendes ut til aktive givere til organisasjonen. KABBmagasinet er en lydavis for voksne og Barnas Lydavis er lydavisen for barna. Lydavisene sendes ut til medlemmene. Livet er norges eneste blad i stor skrift med kristen profil og bladet sendes til abonnenter (du trenger ikke være medlem for å abonnere på Livet). Redaksjonen består av Kari Undeland, Kjetil Hærås, Jon Ivar Dypedal, Ingvar Nevland, Hilde Løwèn Grumstad og Frank Tangen.

Bibel på lyd

Et av de produktene vi har profilert mest er Bibelen på lyd og på denne siden finner du alt du trenger av informasjon om Bibelen. Versjoner, formater, bruksanvisninger og annet bibelrelatert stoff. Skulle du ha noen spørsmål er det bare å ta en telefon til oss. Tlf: 69 81 69 81

DAISY

DAISY – Digital Access Information System er en internasjonal standard for produksjon av lydbøker for syns-lesehemmede.

På en DAISY-CD får man plass til en hel lydbok, man kan enkelt hoppe fra kapittel til kapittel, man kan legge inn elektroniske bokmerker, man kan justere hastigheten på avspillingen og DAISY-spilleren har talestyrt meny, forteller hvilken CD som ligger i spilleren og husker hvor du er når du setter inn CD-platen.

For å benytte seg av DAISY-CD, trenger man også en DAISY-spiller, alternativt en DAISY-softwarespiller på PC. Synshemmede har rett på en DAISY-spiller fra NAV. DAISY-cd’er kan også avspilles på en del mp3-spillere. 

På disse sidene finner du mer informasjon om DAISY og du finner linker hvor du kan laste ned software DAISYspillere til PC og Mac.

Netthandel

Her kommer du direkte til KABBs egen netthandel som heter lydbokhandel.no. Her kan du få kjøpt et bredt utvalg av KABBs innleste lydbøker, de aller fleste er vanlige lydbøker på CD. Alt overskudd av salget av lydbøker går til å styrke det kristne tilbudet for syns- og lesehemmede i Norge.

Hørespill

KABB har produsert flere hørespill som er mulig å få kjøpt på lydbokhandel.no. Enkelte stykker fra hørespillene blir også tatt med på lydavisene med jevne mellomrom, så du kan være heldig å høre dem der også. På denne side er det en kort presentasjon av hørespillene.

Misjonsprosjekt

For KABB er det av stor verdi og et ønske at man skal være med å bidra også utover landegrensene til mennesker som ikke har de samme ressursene, rettighetene og levekårene som vi har. På denne siden kan du få et innblikk i prosjektene som KABB er involvert i.

Tips en venn

Kontakt KABB

Telefon: 69 81 69 81
Epost: kabb@kabb.no

Powered by Cornerstone