Meny
Du er her:Hjem>maler>KABB VIL GJØRE BLINDE STEMMER SYNLIGE

KABB VIL GJØRE BLINDE STEMMER SYNLIGE

Tangen, Frank
Publisert 02.02.2017
Nå blir synshemmede skribenter synlige i norske medier. KABB lanserer «Synlige stemmer».

Livet og samfunnet byr på spesielle utfordringer og muligheter for oss som ikke ser. Opplevelsen av å leve med en synshemming varierer mye fra person til person, avhengig av om du er født synshemmet eller blitt det, graden av synshemming, og om du har andre funksjonsnedsettelser i tillegg.

KABB ønsker å gi mennesker med synet i behold et innblikk i hvordan det er å leve et liv som er litt annerledes fra det de fleste nordmenn opplever. Vi ønsker å formidle hvordan måten vi innretter samfunnet og arbeidslivet påvirker våre muligheter til å leve et fullverdig liv som synshemmede. Kanskje vi kan provosere litt, uten å framstille oss selv som ofre?

Gerilja
«Synlige stemmer» er et prosjekt der vi som blinde vil drive litt geriljavirksomhet i norske medier. Vi ønsker å få våre problemstillinger fram i lyset – synliggjøre stemmer som ellers ikke så ofte høres. Vi som er med i prosjektet, er ressurssterke mennesker. Men vi tar gjerne ordet på vegne av dem som ikke er like privilegerte, også.

Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte har tatt initiativet til prosjektet. Vi i KABB har som ett av våre formål å bidra til at blinde og svaksynte skal delta aktivt i samfunns- og kirkeliv. Siden organisasjonen drives av blinde og svaksynte, ser vi et behov for å bidra i debatten også utover problemstillinger som direkte angår tro og livssyn. Skribentene i prosjektet skriver for egen regning, men KABB bidrar med prosjektledelse og kanaler for publisering.

Aktuelle temaer
Den første gruppa er klare med sine aller første artikler, og temaene spenner over et vidt spekter. Noen av tekstene som er under arbeid, handler f.eks. om dagligvarehandel på nett for synshemmede, hvordan datasystemer som ikke er universelt utformet ekskluderer blinde i arbeidslivet, om å sprenge egendefinerte grenser, støyestetikk og åndelige overgrep.
Det er et utgangspunkt at temaene skal være relatert til synshemming, gjerne være aktuelt, men først og fremst noe den enkelte skribenten har engasjement for.

Skribentene
Den første gruppa består av:
Thomas Rannstad Haugen, rådgiver i helsedirektoratet, forfatter av boka «På innsiden av et litt annerledes liv»
Solveig-Marie Oma, musikkstudent og blogger
Heidi Halvorsen, spesialpedagog, lærer i videregående skole
Kristin Berg, rådgiver i Norges Handicapforbund. Utdannet bl.a. familieterapeut
Jon Ivar Dypedal, bachelor i musikk og teologi, informasjonsmedarbeider i KABB
Frank Tangen, kommunikasjonsrådgiver i KABB, er prosjektredaktør.

Du vil finne nye artikler her på kabb.no hver fredag i månedene framover. I tillegg blir artiklene opplest på KABBmagasinet. Etter avtale med avisen Vårt Land blir stoffet publisert på deres nettsted verdidebatt.no. Mange av bidragene blir å finne i ulike medier på nett og på trykk, avhengig av tema.

KABB VIL GJØRE BLINDE STEMMER SYNLIGESynlige stemmer

Relaterte artikler
Tips en venn

Kontakt KABB

Telefon: 69 81 69 81
Epost: kabb@kabb.no

Powered by Cornerstone