Meny
Du er her:Hjem>Biblioteket>Bli låner i KABBs lydbibliotek
Bli låner i KABBs lydbibliotek

Bli låner i KABBs lydbibliotek

Nevland, Ingvar
Publisert 04.06.2015
KABB driver et offentlig godkjent lydbibliotek for syns- og lesehemmede. I Norge finnes det to offentlig godkjente lydbibliotek. Staten driver det ene og KABB driver det andre. For å bli låner i KABBs lydbibliotek, må du dokumentere nedsatt funksjonsevne.

KABBs lydbibliotek er for syns- og lesehemmede som ikke kan bruke vanlige trykte bøker. Den største gruppen som låner bøker fra KABB er synshemmede. KABB har lest inn kristen litteratur på lyd siden 1970-tallet og har et bredt tilbud av bøker i alle sjangre. I biblioteket finnes det rundt 2.000 titler - bl.a barnebøker, ungdomsbøker, skjønnlitterære bøker, biografier, historiske romaner, misjonslitteratur og oppbyggelige bøker. Utlånstjenesten er gratis og du får lydbøkene sendt hjem med posten, eller du kan laste ned lydbøkene fra MappaMi eller appen Lydhør.

For å bli låner i KABBs lydbibliotek, må du dokumentere at du har et syns– eller leseproblem, dette får du ved å kontakte din lege eller en annen offentlig person. Øverst til høyre på siden finner du en link til et word-skjema du kan laste ned og fylle ut, eller du kan fylle inn opplysninger i skjemaet nedenfor og så tar vi kontakt med deg.  

Alle KABBs lydbøker er produsert som DAISY-lydbok. DAISY er en internasjonal standard for produksjon av lydbøker. For å få en god leseopplevelse av lydbøkene fra KABB, er det best å spille av lydbøkene på en DAISY-spiller. Det er mange som har krav på å en DAISY-spiller fra hjelpemiddelsentralen og du kan selv søke om dette. Det finnes også muligheter for å laste ned en software-spiller, slik at du kan lytte til lydbøkene f.eks via en datamaskin. En annen mulighet er å benytte seg av en mp3-spiller/ iPod/smart-telefon/lesebrett eller laste ned appen Lydhør i Appstore (Apple) eller GooglePlay. Det er også mulig å kjøpe en DAISY-spiller direkte fra en forhandler. 

Vil du bli låner og motta lydbøker fra KABB. Ta kontakt med KABB Tlf: 69 81 69 81Tips en venn

Kontakt KABB

Telefon: 69 81 69 81
Epost: kabb@kabb.no

Powered by Cornerstone