Barn med hest på Langedrag

Familieleir på Langedrag

– Det er gøy når hestene går løse og vi kan gå helt inntil! Det er ingen tvil om at barna koste seg på KABBs familieleir.

 Årets familieleir var lagt til Langedrag naturpark. 21. – 24. juni var 33 barn og voksne samlet på den populære leirskolen. Langedrag er en dyrepark der man kan se norske villdyr som ulv, elg, rein, moskus og gaupe i tillegg til husdyr som kuer, hester, høner, kaniner, geiter og sauer. Stedet ligger ved Tunhovd i Uvdal, omkring 1000 meter over havet.

Deltakerne fikk være med på aktiviteter som melking av geiter, foring og stell av forskjellige dyr og man hadde også mulighet til lengre rideturer og nærkontakt med villdyr. Hele gruppen fikk for eksempel gå inn i innhegningen der elgen bodde og mate det store dyret med gulrøtter. Dagstur til setra med kløvhest og geiteflokk fikk de også med seg, og de som hadde lyst, fikk smake fersk ost som ble laget på stedet og melkekaker av geitemelk stekt på vedfyrt takke.

KABB deltok som en gruppe i Langedrags ordinære sommertilbud, og vi fikk ha et rom for oss selv der vi hadde våre kveldssamlinger. Heidi og Torkjell Halvorsen hadde engasjerende bibelsamlinger med hånddukkene Roger og Olivia. Mange av deltakerne opptrådte med sang, dans og spill under KABBs «talentiade» på Langedrag.

Inne hos reinsdyra

Deltakere på KABBs familieleir fikk mate reinsdyr og fjellrev.

Bildet viser mating av elg.

Barna på KABB-leir fikk mate elg.