Home Arrangementer KABB Kortreist i Bergen – Søreide kirke 22.oktober
To personer foran et orgel

KABB Kortreist i Bergen – Søreide kirke 22.oktober

Under pandemien inviterte KABB til korona-sikre treff flere steder i landet, med støtte fra Stiftelsen Dam. Arrangementene fikk navnet «kortreist» fordi KABB reiste ut dit folk var, i stedet for at folk måtte reise til KABB.

Nå er koronaen under kontroll og vi har fått nye midler fra Stiftelsen Dam. Høstens opplegg er endags samlinger med spennende program på lørdager. Rosinen i pølsa er en splitter ny forestilling, «Mitt Narnia», med Kurt Ove Mæland og Hege Eidseter, utarbeidet i samarbeid med Helga Samset og Frank Tangen.

Dato: 22. oktober

Sted: Søreide kirke, Steinsvikvegen 19, 5251 Søreidgrend.

KABB Kortreist starter kl. 11 og avslutter kl. 17. Narniaforestillingen starter klokken 15.00 – den er åpen for alle, inviter gjerne venner og bekjente.

Du møter KABB-ansatte og lokale KABB-folk. Dagen vil handle om KABB sitt likestillings- og diskrimineringsarbeid. Du får lære mer om KABB sine planer og prosjekter fremover. Vi setter av god tid til samtale både rundt kaffekoppen og lunsjbordet og vi vil gjerne høre hvordan du har det som synshemmet der du bor – i din menighet.

Til dette arrangementet er det påmelding til kabb@kabb.no eller på telefon 69816981.

Når Narniaforestillingen skal spilles åpner vi dørene slik at folk i den lokale kirka eller andre kan få ta del i den forestillingen. Her vil vi også gi informasjon om KABB og vi byr på kaffe og vafler.

Ønsker du å delta? Kanskje du skal invitere med deg noen du kjenner? Meld deg på ved å sende en epost til kabb@kabb.no eller ring 69 81 69 81. Gi beskjed om hvilket arrangement og evt. matallergier.

Arrangementet er helt gratis.

Vi kan møte deg på nærmeste trafikk-knutepunkt, hvis du ikke har med deg egen ledsager.

Her kan du lese mer om forestillingen:

«Mitt Narnia»– en unik forestilling om en blind og en nesten blind barndom, og en alternativ verden
«Kan en fortelling forandre et liv?
Kan en stemme bære et barn?»

Disse spørsmålene stiller Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland når de framfører sin forestilling «Mitt Narnia».

Legenden om Narnia er en serie på syv barnebøker av den britiske forfatteren C.S. Lewis, først utgitt i 1950–1956. De handler om hendelser i det fiktive landet Narnia, sett med øynene til engelske barn som fraktes dit gjennom magiske portaler. Det underliggende temaet i bøkene er den kristne tro; kampen mellom det gode og det vonde, og offeret som må gis for å redde verden.

Serien regnes som en klassiker i europeisk barnelitteratur, og ble innlest på lydkassetter for blinde og svaksynte av KABB, etter hvert som de ble oversatt til norsk på 1980-tallet.

To av barna som lyttet til disse bøkene var Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland. Begge var født blinde, og levde under svært ulike forhold. Men i Narnia fant de begge et tilfluktssted, et sted der barn kunne bli konger og dronninger og der løven Aslan til sist kunne blåse vinteren vekk og lokke fram en bedre vår.

Nå er Hege forteller for barn på Deichman i Oslo, Kurt Ove er musiker og journalist.

Forestillingen er utarbeidet av Eidseter og Mæland selv i samarbeid med fortelleren Helga Samset og Frank Tangen. Kurt Ove Mæland har komponert musikk og sangtekster til forestillingen.

Forestillingen egner seg for voksne og ungdom.

Dato

22 okt 2022
Expired!

Tid

11:00 - 17:00