Home Arrangementer KABB kortreist til Kristiansand
Tre personer på en scene

KABB kortreist til Kristiansand

KABB Kortreist kommer endelig til Kristiansand. Det skjer 23. april. Det blir først samling med god mat og KABB-besøk av generalsekretær Øyvind Woie i Domkirkens menighetshus. Deretter går vi til Domkirken og opplever «Mitt Narnia» med Kurt Ove Mæland og Hege Eidseter, en forestilling utarbeidet i samarbeid med Helga Samset og Frank Tangen.

Dato: 23. april 2023

Sted: Domkirkens menighetshus i Kristiansand

KABB Kortreist starter kl. 15.30 og varer frem til cirka klokken 20.00 – etter forestillingen i Domkirken.

Kortreistsamlingen vil handle om KABB sitt likestillings- og diskrimineringsarbeid. Du får lære mer om KABB sine planer og prosjekter fremover.

Til dette arrangementet ønsker vi påmelding grunnet matservering.

Ønsker du å delta? Kanskje du skal invitere med deg noen du kjenner? Meld deg på ved å sende en epost til kabb@kabb.no eller ring 69 81 69 81. Gi beskjed om hvilket arrangement og evt. matallergier.

Begge arrangementene er helt gratis for synshemmede og personer med lesevansker/dysleksi, og ledsagere

Narniaforestillingen starter klokken 18.00 – den er åpen for alle, inviter gjerne venner og bekjente. Billettprisen er 250 kr pr person for seende, overskuddet av forestillingen går til arbeidet i KABB Agder.

Her kan du lese mer om forestillingen:

«Mitt Narnia»– en unik forestilling om en blind og en nesten blind barndom, og en alternativ verden

«Kan en fortelling forandre et liv? Kan en stemme bære et barn?»

Disse spørsmålene stiller Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland når de framfører sin forestilling «Mitt Narnia».

Legenden om Narnia er en serie på syv barnebøker av den britiske forfatteren C.S. Lewis, først utgitt i 1950–1956. De handler om hendelser i det fiktive landet Narnia, sett med øynene til engelske barn som fraktes dit gjennom magiske portaler. Det underliggende temaet i bøkene er den kristne tro; kampen mellom det gode og det vonde, og offeret som må gis for å redde verden.

Serien regnes som en klassiker i europeisk barnelitteratur, og ble innlest på lydkassetter for blinde og svaksynte av KABB, etter hvert som de ble oversatt til norsk på 1980-tallet.

To av barna som lyttet til disse bøkene var Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland. Begge var født blinde, og levde under svært ulike forhold. Men i Narnia fant de begge et tilfluktssted, et sted der barn kunne bli konger og dronninger og der løven Aslan til sist kunne blåse vinteren vekk og lokke fram en bedre vår. Men forestillingen handler mer om det å vokse opp med en synshemming og ulike erfaringer med dette, enn om Narnias eventyrverden. Du trenger ikke å ha lest bøkene for å se forestillingen.

Hege forteller for barn på Deichmanske i Oslo, Kurt Ove er musiker og journalist.

Forestillingen er utarbeidet av Eidseter og Mæland selv i samarbeid med fortelleren Helga Samset og Frank Tangen. Kurt Ove Mæland har komponert musikk og sangtekster til forestillingen.

Forestillingen egner seg for voksne og ungdom.

Dato

23 apr 2023
Expired!

Tid

15:30 - 20:00