Home Arrangementer «Mitt Narnia»– en forestilling om en blind og en nesten blind barndom, og en alternativ verden. I Sinsen kirke, Oslo, 27. januar kl. 18 .
Tegning av en løve

«Mitt Narnia»– en forestilling om en blind og en nesten blind barndom, og en alternativ verden. I Sinsen kirke, Oslo, 27. januar kl. 18 .

Tegning av en løve

 

Forestillingen «Mitt Narnia» blir framført i Sinsen kirke, Lørenveien 13, Oslo, fredag 27. januar kl. 18.
Åpent for alle, og med gratis inngang.

 «Kan en fortelling forandre et liv?

Kan en stemme bære et barn?»

Disse spørsmålene stiller Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland når de framfører sin forestilling «Mitt Narnia».

 Legenden om Narnia er en serie på syv barnebøker av den britiske forfatteren C.S. Lewis, først utgitt på 1950-tallet.
De handler om hendelser i det fiktive landet Narnia, sett med øynene til engelske barn som fraktes dit gjennom magiske portaler. Det underliggende temaet i bøkene er den kristne tro; kampen mellom det gode og det vonde, og offeret som må gis for  å redde verden.

Serien regnes som en klassiker i europeisk barnelitteratur, og ble innlest på lydkassetter for blinde og svaksynte av KABB, etter hvert som de ble oversatt til norsk på 1980-tallet.

To av barna som lyttet til disse bøkene var Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland. Begge var født blinde, og levde under svært ulike forhold. Men i Narnia fant de begge et tilfluktssted, et sted der barn kunne bli konger og dronninger og der løven Aslan til sist kunne blåse vinteren vekk og lokke fram en bedre vår.

Nå er Hege forteller for barn på Deichman i Oslo, Kurt Ove er musiker og journalist.

Forestillingen er utarbeidet av Eidseter og Mæland selv i samarbeid med fortelleren Helga Samset og Frank Tangen. Kurt Ove Mæland har komponert musikk og sangtekster til forestillingen.

Egnet for barn over 10 år, ungdom og voksne.

 

Dato

27 jan 2023
Expired!

Tid

18:00 - 19:30