Den indre hage, om retreat, meditasjon og kristen mystikk

Den indre hage – åpen mot himmelen

Av: Per Mases

Lytt til Per Mases sine tanker om retreat, meditasjon og kristen mystikk.

Kristendom beriket av østlig visdom! Med en kombinasjon av kristen mystikk og zen-meditasjon, på et sunt psykologisk og solid teologisk fundament, leder Per Mases mennesker til frihet, kjærlighet og kreativitet.

Mases, prest i Svenska Kyrkan, er nestor i svensk retreat-arbeid, og har i 45 år vært leder for «Berget», Sveriges største retreatsted med 3000 besøkende hvert år. Mases er i følge forfatter Peter Halldorf en av Sveriges mest erfarne åndelige veiledere.

«Mennesker i vår tid trekkes mot fordypning, mot meditasjon og bønn, til å gå den indre veien. Mange er imidlertid usikre på hvordan de skal gå fram, og våger derfor ikke å følge sin lengsel», sier Wilfrid Stinissen i bokens forord. Denne boken rommer en god introduksjon til temaet, med teoretisk og praktisk veiledning, men også innsikt for den erfarne bortenfor stillhetens grense. Per Mases formidler skatter fra kirkens mystiske tradisjon, skatter som dessverre ofte er blitt glemt, men som dagens søkende mennesker igjen erfarer kraften i.