Bokomslag, bilde av barn som sparker ball med en soldat

Ett land to folk

Sammendrag

Ett land, to folk er en enkel, historisk og journalistisk innføring i konflikten mellom Israel og Palestina. Hvordan kom det til at millioner av jøder fra hele verden flyttet til et lite landområde i hjertet av Midtøsten, og hva skjedde med folket som allerede bodde i området?

Av: Erling Rimehaug

Ett land, to folk er en enkel, historisk og journalistisk innføring i konflikten mellom Israel og Palestina. Hvordan kom det til at millioner av jøder fra hele verden flyttet til et lite landområde i hjertet av Midtøsten, og hva skjedde med folket som allerede bodde i området? Hvordan preger denne konflikten den som bor der i dag, og hvorfor er det så vanskelig å finne gode, fredelige løsninger på en konflikt som har pågått I snart hundre år?

Erling Rimehaug har et nært og engasjert forhold til både israelere og palestinere. Han har dekket konflikten som journalist og redaktør i mer enn 30 år.

Erling Rimehaug er historiker, journalist og avisredaktør. Han har skrevet en rekke bøker, og flere av dem er oversatt til svensk og dansk. Han har tidligere skrevet to bøker om Israel og Palestina, Hellig land, evig strid? (2005) og Veien til Betlehem (2013).

Boknummer i KABBs lydbibliotek: 803271

Innlest av: Magne Bruteig

Tid: 6 timer og 50 minutter

Lenke til boka i lydbiblioteket