KABB åpner skattkammeret

I 50 år har KABB produsert kristent innhold på lyd for synshemmede. Nå blir høydepunktene tilgjengelig for alle som podkast.

På 1950-tallet startet blinde medlemmer av KABB en lydbåndsirkel med opptak av kristne møter som sirkulerte mellom medlemmene. For mange var dette den eneste opplevelsen de hadde av å delta i kristent menighets- og organisasjonsarbeid. Senere kom lydaviser på kassett for barn, ungdom og voksne, alltid med forkynnelse som en del av innholdet.

– KABBs arkiv er et skattkammer, forteller Frank Tangen, kommunikasjonsrådgiver i KABB. – Alle de mest kjente forkynnerne i Norge gjennom et halvt århundre er å finne på våre gamle lydbånd. Først var disse opptakene forbeholdt synshemmede, senere har de fått støve ned. Nå skal alle interesserte få tilgang til dem.

Nytt på nett
KABB har lansert nye nettsider, der en rekke lydopptak ligger som podkaster. Eldre opptak med kjente forkynnere er kalt «KABB Gull». Foreløpig er det lagt ut intervjuer og taler med Edin Løvås, Georg Johnsen, Frank Mangs og flere andre. I andre kategorier ligger hørespill for barn, produsert for Barnas Lydavis, og nyere innslag fra dagens «KABBmagasinet».
– Vi skal legge ut nye lydfiler med jevne mellomrom, sier Tangen. – Her kan mange få et gjenhør med kristne personligheter som har betydd mye for dem, og nye generasjoner kan bli kjent med dem. Noe har også en kirkehistorisk verdi. Men vi vil også dele nytt og aktuelt stoff med dem som klikker seg inn på kabb.no.

Helt gratis
KABB har ingen planer om å ta betalt for strømming av lydfiler.
– Dette får være en takk til støttespillerne våre for all den hjelpen KABB får. Nå kan de selv ta del i noen av det de gjennom mange år har vært med å formidle til blinde og svaksynte i Norge. Men selvsagt håper vi dette kan få enda flere til å bidra til arbeidet vårt for synshemmede.

Vil du holdes oppdatert på nye podcaster fra KABB? Følg oss på facebook eller  abonner på nyhetsbrevet vårt.
Her finner du alle podkaster som er lagt ut.