KABB samlet storfamilien

– Vi har hatt det så fint her. Det er viktig å samles på tvers av generasjonene, særlig i vår tid der det ser ut til at vi lever i forskjellige leire. Her blir flere aldersgrupper smidd sammen.
Dette er kommentaren til Gunnar Uppstad, mangeårig KABB-medlem som deltok på Storfamiliesamling på Storaas Gjestegaard ved Kongsberg i pinsen. Omkring 70 deltakere var samlet til åndelig påfyll, gode samtaler og hyggelige aktiviteter i vakre omgivelser.

– Vi har hatt det utrolig fint her. Det er faktisk slik at jeg nesten får abstinenser når jeg kommer hjem etter et slikt arrangement, sier Jørgen Søvisdal. Han poengterer at han nyter å være i en sammenheng der han føler at han fungerer helt på høyde med alle andre, selv om han er svaksynt.

Variert program

Gjestegården Storaas var en ny opplevelse i KABB-sammenheng. Her lå forholdene til rette for skogsturer på krokete stier og kanopadling i stille vann. Deltakerne satte pris på et arrangement med varierte tilbud. Øyvind Borgsø hadde foredrag med tema: vår kommunikasjon med Jesus. Ellers fikk deltakerne med seg pinsegudstjeneste og festkveld med klipp fra KABB-arkivet og selvsagt muligheter til selv å så på scenen med underholdningsinnslag.

Høydepunkter

For mange ble konserten i Kongsberg kirke med Frøydis Grorud og Ulf Nilsen et høydepunkt. De framførte et imponerende repertoar av salmer, folketoner og lekne arrangementer på piano, kirkeorgel, fløyte og saksofoner. Det ærverdige orgelet i Kongsberg kirke fra 1763 kom virkelig til sin rett under fingrene organist til Ulf Nilsen, som selv ikke kunne se verken tangenter eller manualer. Men for noen av barna var høydepunktet noe helt annet; vi bare elsket å padle i kano og overnatte under åpen himmel!