Skrivekurs for synshemmede

Synshemmede skribenter bør komme oftere til orde i samfunnsdebatten. KABB ønsker å være en pådriver for at også mennesker med en funksjonshemming blir hørt.

I midten av juni arrangerte KABB skrivekurs på feriehuset Casa Montana i Spania. Her var ti synshemmede personer med interesse for tekst og skriving samlet til både gode ferieopplevelser og skrive-øvelser. Kommunikasjonsrådgiver i KABB Frank Tangen var i samarbeid med redaktør Kari Undeland ansvarlig for undervisningen.

– På et slikt kurs lærer man ikke bare om sjangertrekk og riktig argumentasjon. Vi legger vekt på å veilede slik at tekster kan publiseres på nett og i aviser, men minst like viktig er diskusjonen vi har rundt hver enkelt tekst som legges fram. Å skrive kan være ganske personlig, og det er svært verdifullt å få disse samtalene om hva hver enkelt er opptatt av, sier Tangen.

Ferie og undervisning

Oppholdet varte seks dager, og deltakerne fikk en undervisningsøkt hver dag. Det var opp til hver enkelt hvor mye en ønsket å jobbe med tekster på egenhånd. Det ble også tid til en dagsutflukt til den vakre kystbyen Estepona i tillegg til restaurantbesøk og spansk tapas.

– Jeg er veldig fornøyd med kurset. Casa Montana er et fint sted å være på, og det var gode og kompetente ledere, sier deltaker på skrivekurset Anne Marit Selvik fra Geithus. Hun var på KABB-arrangement for første gang, og legger til at hun synes det er interessant å treffe nye mennesker.

– Vi har lært en del om sjangere som jeg ikke kunne tidligere. Jeg har egentlig ikke skrevet så mye før, men har alltid vært interessert i tekster og glad i å skrive, sier hun.