Vi ser langs en hagegang mot blå himmel og sol

Velkommen til sommertreff i Stavern

Her får du som har meldt deg på til Sommertreff i Stavern 19.-23. juni informasjon om arrangementet.

Sidene oppdateres med jevne mellomrom, den nyeste informasjonen eller endringer vil stå øverst i teksten.

Trykk her for å lytte til innholdet på denne siden

Eller bruk denne avspilleren:

Noe du savner informasjon om? Ring eller send sms til Hilde Grumstad: 978 94 370 eller epost til: hilde.grumstad@kabb.no

Velkommen til Sommertreff med KABB. Vi nærmer oss 80 personer med deltakere, ledsagere og stab.

Hvor er vi?

Sommertreffet finner sted på Stavern folkehøyskole, tidligere Fredtun. Skolen ligger like utenfor sentrum i Stavern. Skolen består av flere bygg med internater, møtesal, hovedbygg med kjøkken og spisesal rundt et stort tun.

Adresse: Stavern Folkehøyskole, Helgeroveien 102, 3294 Stavern – nettadresse: https://www.stavernfhs.no/

 

Reise til Stavern

Det går bilvei helt frem til skolen så du kan komme med bil, sykkel eller på den måten du vil reise. Hvis du trenger hjelp til reisa eller må møtes så gi beskjed om du ikke allerede har gjort det.

Ankomst på onsdag 19. juni er satt til å starte kl. 14.30. Du må ikke komme så tidlig. Det offisielle programmet starter med middag kl. 18.00. Kommer du før så gi beskjed, hvis du ikke allerede har gjort det.

Det blir en felles omvisning på skolen kl. 17.00. Første måltid er 18.00

Dersom du skal være med på fellestransport fra Oslo så er avreise fra Oslo Bussterminal klokken 13.00 – denne bussen vil stoppe i Drammen og et sted til i Vestfold.

Bussen fra Kristiansand skal også starte 13.00. Flere detaljer om stopp kommer.

Avreise fra Stavern på søndag er satt til 13.00

 

Daglig rytme 

Dagsprogrammet ser slik ut, med forbehold om endringer

07.30 Morgenbønn eller Morgenbad

08.00 – 09.45: Fleksibel frokost

10.00 – 12.30:  Samling og inspirasjon

13.00: Lunsj

14.00: Ut på tur / Aktiviteter

18.00: Middag

19:00: Helpdesk – trenger du hjelp til Daisyspiller eller mobil – vi hjelper deg å lære mer

20.00: Konsert eller samling

21.30: Kaffeslabberas

22.00: Kveldsbønn – del dine tanker og bønner

22.30: Senkveld med Quiz og annet

* programmet vil variere litt fra dag til dag, og kan endres, men i hovedsak blir det slik

 

Bidragsytere

Heidi Halvorsen, Vestfold, forfatter: Heidi inviterer oss til forestillingen «Med mine øyne» – en fortelling om å miste synet fortalt gjennom fortelling, lyrikk og musikk. Forestillingen er laget i samarbeid med Helga Samset og KABB.

Anna Dalaker, sykehjemsprest i Stavanger, har skrevet boken «Tro en kilde til livsmot». Hun skal ha et foredrag om tro når livet gjør vondt og delta i gudstjenesten.

Psykologspesialist og foredragsholder Janette Røseth om  livssorg og livsglede, og hvordan disse går hånd i hånd, og hvordan vi med enkle verktøy i hverdagen får økt livsglede.  

Artist og musiker Hans Inge Fagervik har et langt liv bak seg innen kristen sang og musikk. Vi møter ham sammen med journalist, forfatter og musikk-ekspert Olav Solvang som vil ta oss med på en reise gjennom kristen sang og musikk.

Heidi Andersen Madsen, student master i diakoni og medlem i KABB landsstyre deler sine tanker og erfaringer i «Med troen i livet».

Vi har etablert en helpdesk der du kan komme med spørsmål og få hjelp og lære mer om hjelpemidler som mobiltelefon eller Daisyspillere. Vi får hjelp av Marianne Schille og Tanita Thomassen.

KABBansatte Kurt Ove Mæland er med sammen med flere fra KABB.

 

Aktiviteter – ut på tur!

Vi skal være en god del på skolen men det blir flere turer rundt i regionen. Transport vil hovedsak skje med buss. En av dagene blir det også tilbud om en 4-5 kilometer lang minipilegrimsvandring på tursti i lett turområde langs sjøen i området Helgeroa til naturreservatet og geoparken Mølen.

Det blir mulighet for byvandring i Stavern og båttur til Citadelløya.

Vi drar også til Andebu og besøke Tomaskirken, verdens eneste sansekirke. Der får du oppleve forestillingen til Heidi Halvorsen.

Det blir kirkegang også på søndag. Da feirer vi gudstjeneste i vakre Fredriksvern kirke.

Vi skal besøke den praktfulle og sanselige hagen til Ingunn! https://www.ingunnshage.no/

Om morgenen kan du være med på bønn eller morgenbad – du må velge. Bønnesamling skjer i det vakre og lille Mariakapellet som ligger i en hule på skolens område og badingen foregår på stranda med biltransport eller morgenvandring til nærmeste saltvann. På bønnesamling blir det anledning til å dele tanker og behov du har.

 

Førerhunder

Førerhunder er hjertelig velkommen, men må ha noe begrenset ferdsel på enkelte områder. Skolen har høyt fokus på allergier på grunn av spesielle linjer. Førerhunder og deres eiere vil plasseres i samme hus/internat. I tillegg vil det være noe begrensning på hvor førehunder kan ligge inn i spisesalen. Ellers er det fritt frem – voff, voff!

 

Betaling

Alle som har meldt seg på vil få en regning tilsendt som epost eller i posten. Denne sendes ut rundt 1. juni og bør betales før ankomst. Ta kontakt hvis du har spørsmål.