Alle KABB-lydbøker kan lånes i Tibi

2.mai skifter NLB (Norsk lyd og blindeskriftsbibliotek) navn til Tibi. KABB sitt lydbibliotek følger med på lasset.

KABB har et tett og godt samarbeid med NLB. Vi samarbeider om produksjon og distribusjon av tilrettelagt litteratur, nyheter og informasjon. Begge er opptatt av god tilgjengelighet og høy kvalitet på tjenestene.

Nå skal NLB bytte navn til Tibi – Bibliotek for tilrettelagt litteratur. Og det gode samarbeidet med KABB fortsetter.

Tibi er en del av Nasjonalbiblioteket. KABB driver et selvstendig lydbibliotek med driftsstøtte fra Nasjonalbiblioteket. KABB produserer litteratur, informasjon og nyheter fra kirke- og Kristen-norge.

Favner bredden

– Tibi er et godt ord med god lyd i. At dette er et bibliotek for tilrettelagt litteratur gir mening og favner den store bredden av ulike formater som finnes, sier generalsekretær Øyvind Woie i KABB.

Et bibliotek for synshemmede og personer med leseutfordringer i 2024 inneholder mer enn tradisjonelle lydbøker. Her finnes digitale aviser med talesyntese, e-bøker i ulike formater, fulltekstlitteratur med både lyd, tekst og bilde, podcaster m.m.

Tibi blir også en nett- og utlånsside hvor alle kan søke etter innhold og litteratur. Appen Lydhør skifter også navn til Tibi. Registrerte, godkjente lånere kan låne bøker, bestille cd, laste ned gjennom pc, nettbrett eller mobil.

– Vi har fjernet skillet mellom KABB sine bøker og alle bøkene i Tibi. Nå kan mer enn 120.000 personer lese og låne innhold fra KABB. Nå får vi også en felles utlånsløsning på samme nettside, forklarer Woie.

Som før

  • Registrerte lånere hos KABB logger seg inn med samme lånenummer og pinkode som før.
  • Innloggingen skjer heretter på tibi.no for alle lånere.
  • Logo, farger og utssende er nytt.
  • Appen Lydhør skifter navn til Tibi.

– KABB lager sin egen bibliotekside på nettstedet vårt. Her kan låner søke direkte i Tibi og finnes det hen ønsker å lese og lytte til. Vi vil presentere boknyheter og annen informasjon om bibliotektjenesten på denne siden, forteller fagansvarlig for KABBs tilrettelagte bibliotek, Heidi Vestbye.

Besøk vår lydbibliotekside (siden er under oppbygging): https://www.kabb.no/kabb-tilbyr/lydbiblioteket/

Hjelp å få

I tillegg tilbyr KABB fremdele «skrankehjelp», i form av at lånere kan ringe KABB eller sende e-post og få hjelp til registrering og utlån.

– Vi vil legge mye vekt på formidling og informasjon fremover og å øke kvaliteten på innholdet vårt, både teknisk og innholdsmessig. Vi har egne facebooksider der vi forteller om bøker som kommer, avslutter Vestbye.

Har du flere spørsmål? Sjekk Tibi sine nettsider, ring 69 81 69 81 alle hverdager eller send e-post til kabb@kabb.no

Her kan du se en informasjonsfilm om Tibi hentet fra Youtube: