Christian Thon

-Vi gamer hele natta fordi det er moro!

Det er helg og klokken runder 04.16, natt til 10. november. KABBhuset er fullt av liv. Høylytt latter, engasjerte hvin og regelrette brøl høres fra de 13 ungdommene som er samlet til LAN – dataspillhelg i regi av Norges Blindeforbunds Ungdom og KABB.

-Dataspill er viktig for oss. Det er spesielt gøy å samles slik som dette, sier Christian Thon som sammen med Asbjørn Gabrielsen er gaming-ledere for helgen.

-Det som er verdifullt er at det er gøy det vi holder på med, og at vi treffer venner og har en sosial aktivitet  sammen, sier Christian Thon.

Er dataspill sosialt?

-Ja, selvfølgelig. Du hører vel hvordan ungdommene koser seg!

Thon legger til at det er viktig at synshemmede kan møtes å diskutere felles utfordringer de støter på i dataspillene. Da kan de lære av hverandre og løse utfordringer der det er vanskelig for en svaksynt å spille dataspill. Også den som er helt blind, kan være med og spille. Den store hit’en denne gangen ble spillet 3D Snake som baserer seg utelukkende på lyd.

Hvordan greier dere å ha energi til å spille hele natten?

-Det går på ren vilje og sukker, også er det utrolig artig!

Dette var første gang KABB var med på å arrangerte LAN. Kjetil Hærås i KABB som har vært teknisk ansvarlig sier seg veldig fornøyd med arrangementet.

– Jeg tror helt klart vi vil prøve dette igjen. Det har vært bare blide fjes og god stemning. Det har virkelig vært en helg som svarte til forventningene, sier Hærås.