Magne Lunde, Synlige stemmer

Vil du gi positive overraskelser?

Magne Lunde er blind. Han lever og ånder for å være en positiv overrasker. Han leder en stille bevegelse av gode gjerninger som sprer seg som ringer i vann. Møt ham i KABBs sommerfrokost på nett onsdag 5. august klokken 10.00

Til daglig leder Magne Lunde firmaet MediaLT, en bedrift som jobber med universell utforming av teknologi og hjelper offentlige og private aktører med tilrettelegging. Det opptar mye av hverdagen hans, men ved siden av det, har han et sterkt frivillig engasjement i bevegelsen Overraskelse. Overraskelse er et aksjeselskap der alt som tjenes gis bort. Midlene går til å støtte overraskelser og til å spre overraskelsesideen.

Magne Lunde har gitt ut boken «Dagens fullkorn og tips til overraskelse». Dette er en bok med korte tekster, en for hver dag i året, der leseren får presentert et visdomsord kalt fullkorn, noen vers fra Bibelen og et forslag til en god gjerning som leseren kan utføre overfor et medmenneske.

Godhet i hverdagen

– Dette er en bok for alle. Jeg tror vi mennesker har det i oss at vi både har lyst til å reflektere over livet og til å gi. Hvis hver og en kan gjøre litt godhet i hverdagen, tror jeg det vil gi veldig mye tilbake til en selv. Overraskelse handler om å gi det videre. Det handler ikke om et ønske om gjengjeld. Den gleden man kjenner ved å få en positiv overraskelse, skal ikke resultere i at en gir noe tilbake til giveren. Man kan heller bli inspirert til å gi noe videre til en ny person. Slik blir bevegelsen som ringer i vann. Gratis, i tråd med Gud selv, forteller Magne Lunde.

Må fordøyes

– Jeg begynte med å lage verbale gullkorn, men etter hvert var det en liten jente som brukte ordet fullkorn om dette, og jeg likte det begrepet bedre.

– Et gullkorn treffer spikeren på hodet, men et fullkorn krever at du tar tak i hammeren selv for å slå spikeren helt inn, for å gjøre fullkornet til ditt eget. Det er ingen fasitsvar på hva betydningen av et fullkorn er. Det er individuelt. Det skal jobbes med, tygges og fordøyes. Du kan hente ut det som er til beste for deg, foreslår Lunde.

Sommerfrokost med KABB

Magne Lunde har også vært styreleder i KABB. På onsdagens nettfrokost vil han innlede rundt tankene i boken «Dagens fullkorn» og senere får nettgjestene anledning til å reflektere og stille spørsmål. Selvsagt vil vi få høre noen «Fullkorn» fra boken.

– Jeg har tro på å handle på innskytelser. Det er fint å være åpen, ettersom jeg tror slike innskytelser kan komme fra Gud. Dette er Guds måte å bekrefte at han er med. Det trenger ikke være så store handlinger heller, en hyggelig melding eller et å gå på uventet besøk, sier Magne Lunde.

Sårbar

– Frykt og bekymring er de viktigste tingene som kan hindre oss i en kommunikasjon og ledelse av Gud, sier Lunde

– Men det er også slik at når du er mest sårbar, er du kanskje også mest disponibel og lydhør overfor Gud. Det er noe i det at Gud er den sterke som har mye å gi oss, også kan en selv bli stående i veien om en føler seg veldig sterk. Om alle ting i livet fungerer og en selv har alle svarene, kan det hende man ikke er så lydhør.

– Gud gjorde det totalt overraskende og helt uventede ved å sende Jesus, slik at vi kan få evig liv. Det er helt gratis å ta imot. Det er Gud som er overraskelsens Gud, sier Lunde.

Klikk på lenken under for å delta i sommerfrokosten.

Lenke til KABBs sommerfrokost på nett onsdag 5.8 klokken 10.00