Foreldrekurs for synshemmede

Norges Blindeforbund arrangerer nå et helt nytt habiliteringskurs for foreldre med nedsatt syn. Kristin Berg og Heidi Haug Holte inviterer til innholdsrike dager på Hurdal Syn- og mestringssenter 25. – 27. mai.

For deg som vil bli med på et helgekurs sammen med andre foreldre inviteres du til et spennende og innholdsrikt arrangement. Interessante temaer blir presentert av dyktige foredragsholdere. I tillegg vil du få god tid til å reflektere rundt mange foreldretemaer i små samtalegrupper. Dette blir en helg hvor du også får tid til å ta godt vare på deg selv, vi byr på overraskelser vi tror du vil like. To hyggelige og avslappende kvelder er også en viktig del av helgen.

Kurset er også åpent for deg som ønsker å bli forelder i nær fremtid. Selv om dette først og fremst er for foreldre, vil også aktive, synshemmede besteforeldre kunne ha stort utbytte av å delta. Seende partner er selvfølgelig velkommen til å bli med.

Endelig program blir sendt ut til alle deltakere i god tid før kurset. Her får du vite litt om hva som venter deg:

  • Førstehjelp for ulike aldersgrupper, foredrag og praktisk trening på enkle teknikker, profesjonell instruktør
  • Hvordan snakke med barn og unge om vanskelige temaer som møter oss i livet. Profesjonell innleder med oppfølging i små samtalegrupper
  • Brukerstyrt personlig assistanse, hvordan kan denne ordningen gjøre hverdagen enklere for synshemmede foreldre?
  • Hjelp og veiledning til foreldre, hvilke tilbud finnes?
  • Hvordan er det å vokse opp med foreldre som har nedsatt syn?
  • Temaer relatert til foreldrerollen i samtalegrupper
  • Hvordan kan vi gi foreldre med en synshemming et godt tilbud lokalt og sentralt fremover?

 

Praktiske opplysninger

Tid og sted: Kurset gjennomføres på Hurdal Syn- og mestringssenter fra 25.- 27. mai 2018. Programmet starter fredag kl.16.00.

Påmeldingsfrist: 13. april 2018

Påmelding: For at vi skal gi deg den beste servicen tilknyttet kurset, ber vi deg om å fylle ut et enkelt påmeldingsskjema, se lenke nederst i saken. Ta kontakt med en av oss som administrerer kurset, dersom du ikke har mottatt lenken.

Pris: Dersom du er klassifisert som svaksynt eller blind har du rettigheter til å få kurset dekket som et habiliteringskurs fra HELFO. Blindeforbundet fyller ut søknad for deg, så dette trenger du ikke å tenke på. Dersom du er usikker på om du har rettigheter som synshemmet, ta kontakt med din fastlege. Fullpensjon koster kr.500 pr. døgn pr. deltaker. Samme pris gjelder for seende partner. Annen ledsager får ikke rabattert pris. Vi vil ha med flere hjelpere som bidrar til praktisk tilrettelegging denne helgen.

Reiseutgifter: Alle som har rettigheter til habiliteringskurs for dekket reisen. Dersom du ikke har rettigheter må du dekke denne kostnaden selv. Du må legge ut for billettene, disse refunderes i etterkant av helgen.

Fellestransport: Det blir satt opp fellestransport fra Sporveisgata 10, 25. mai kl.14-00. Bussen kan også plukke deg opp på Oslo S eller Gardermoen. Fyll inn reiseopplysninger i påmeldingsskjemaet.

Påmeldingsskjema

For nærmere informasjon, evt. Hjelp til å fylle ut skjemaet, ta kontakt med:                                    

Heidi Haug Holte, tlf. 99 73 84 02,

eller Kristin Berg 45 66 09 83