Forfattertreff med julesmak

Julebudskap for barn i alle aldre – og utfordringer til foreldre og kirkesamfunn. KABBs lydbibliotek har hatt sitt første forfattertreff i Oslo. Alt kan også oppleves på podkast.

-Foreldre mangler kompetanse på å snakke med barna sine om tro, mener Linda Andernach Johannessen. Som pastor i Misjonskirken så hun at mange unge som en gang deltok aktivt i kirkens arbeid, blir borte i løpet av tenåringstiden. Hvorfor skled de nesten umerkelig ut og bort fra miljøet? Kunne vi ha gjort noe for å holde troen deres levende og varm? spør hun i boka «Hver tid teller – når kirken utruster til slitesterk hverdagstro hos barn og unge.»
I KABBs forfattertreff 5. desember fortalte hun mer om boka og hvilke løsninger hun og Misjonskirken testet ut, da de bestemte seg for å ta utfordringen med frafallet fra kirken og kristentroen.

Dette var det første forfattertreffet KABBs lydbibliotek arrangerer. Denne gangen var arrangementet lagt til Katakomben hos Bok&Media i Oslo, der det for tiden er en stor utstilling av julekrybber fra hele verden. Stedet var ikke helt tilfeldig valgt, siden den andre gjesten var Birgitte Elin Bjørnstad, forfatter av «Julekrybben – en adventskalender for hele familien.» Boka er skrevet som en hjelp for familier som vil samles rundt julebudskapet i adventstiden.

Forfatterne ble intervjuet av Frank Tangen, og hadde også mye å snakke med hverandre om denne kvelden.

KABBs forfattertreff ligger ute som podkast på kabb.no. Der kan du også få med deg Gunnar Ajers musikalske innslag – og en god porsjon julestemning.