Glade jenter.

I samme båt

Det beste med å være på KABB-leir er at vi er sammen!

Ordene kommer fra Inger Helene Futsæter (12) som var deltaker på KABBs barne- og familieleir fra 31. juli til 4. august. Hun og venninnen Hilde Marie Hærås (9) har mye å fortelle.

– Vi har vært på Tusenfryd og i en klatrepark, også har vi vært i badeland og hoppet masse på trampolinen her på Stenbekk.

Leiren samlet 20 deltakere på Stenbekk misjonssenter ved Sarpsborg. Voksne og barn var sammen om de fleste aktivitetene, og dermed blir det god tid til nettopp å være sammen. En slik leir legger til rette for at foreldre med synshemming kan ta med barna i fornøyelsespark, og seende barn med en synshemmet forelder opplever at det kan være helt vanlig at mamma eller pappa ikke kan se. Slik kan familier med et synshemmet medlem utveksle erfaringer og oppleve at man på enkelte områder er i samme båt.

Maritimt tema

– På bibelsamlingene sang vi en del sanger, og vi har hørt historier fra Bibelen som har med sjø å gjøre, forteller Inger Helene og Hilde Marie.

De syntes det var gøy med dukketeater, kjenne med hendene på hemmelig båtutstyr og fisking av flaskepost.

Barna er enige om at det er lettere å huske hva de har lært, når det skjer så mye forskjellig i samlingene.

Torkjell og Heidi Halvorsen fra Re har lang erfaring med forkynnelse for barn. De var ansvarlige for bibelsamlingene der sammenligninger med båtliv gikk igjen som en rød tråd.

– Uttrykket «I samme båt» kom opp under planleggingen, og vi tente på ideen. Slik ble det til et tema for disse leirdagene. Vi har delt noen bibelfortellinger som har å gjøre med at vi er i samme båt, og vi prøvde å finne historier som ikke var av de mest kjente, sier Heidi Halvorsen.

Undervisningen la vekt på at menneskene har en Far som kan veilede, Bibelen er som et kompass for livet og troen er som et ankerfeste. Og barna kunne reise hjem med mange gode minner mens de nynnet på en av sangene som ble sunget atskillige ganger:

«Med Jesus i båten er jeg trygg midt i stormen, når jeg seiler hjem.»

Sikring i klatreløypa.

KABB-leir bød på mulighet til å lære sikring i klatreløypa.

Barne- og familieleir 2018

Deltakerne på KABBs barne- og familieleir 2018.