Oda thorsen er svaksynt

– Jeg er heldig som har hjelpemidler!

– Noen ganger er det dumt at jeg ikke får til det alle de andre gjør på grunn av synet mitt. Likevel fungerer det bra på skolen når jeg bruker kamera og datamaskin.

Oda Thorsen fra Mysen er 12 år og går i 7 klasse. Hun er svaksynt og viser oss smilende hva hun har av hjelpemidler i skolehverdagen.

– Se, her er min pult med en del forskjellig utstyr. Jeg har et kamera som jeg kan legge boka under, slik at siden blir forstørret og jeg kan lese på skjermen. I tillegg har jeg et kamera som kan styres med en kontroll, da får jeg nærbilde av læreren, andre elever, tavla eller andre steder i rommet. Jeg har også en app på min datamaskin som fungerer slik at det som skrives eller vises på lærerens smart-tavle kommer direkte til min store skjerm.

Hva er vanskelig for deg på skolen?

Det kan være vanskelig å se læreren. Jeg hadde problemer med det før jeg fikk disse apparatene. Men jeg synes det er lett å bruke hjelpemidlene mine. Jeg bruker også word på pc, fordi jeg må lære meg touch.

Pulten din er plassert helt bakerst i klasserommet. Hva synes du om det?

Det er slik jeg egentlig vil ha det. Noen ganger har vi byttet på plassene, men uten hjelpemidlene mine, er jeg avhengig av å sitte helt foran.

Hva driver du med på fritiden?

Jeg driver med svømming, også løper jeg litt. Løpingen kan være ganske slitsom, forteller Oda. Hun har gode venner i klassen og trives på skolen.

 

Oda Thorsen

Oda Thorsen er vant til å bruke teknologi. Hun er svaksynt, men håndterer lett både datamaskin, tavlekamera og lese-tv.