Heidi sitter og spiller på pianoet.

-Jeg er overveldet!

Heidi Halvorsen kan glede seg over nytt opplag av diktsamlingen sin

Diktboka Utsikt, som ble gitt ut i juni, kommer allerede i andre opplag. 
– Det er veldig gøy og stas, sier Heidi Halvorsen, som er overrasket og glad for den gode responsen.
 

Første opplag på 500 bøker gikk unna i sommer, nå er andre opplag kommet fra Kolofon forlag. 

-Jeg var veldig spent på hvor mange jeg skulle trykke opp, men så har jeg allerede fått solgt alle og trykt opp 300 til, forteller ei glad Heidi Halvorsen. 

Vi sitter ved kjøkkenbordet med hver sin kopp kaffe, hjemme hos Heidi i Våle. Ei uåpna pappeske med bøker står klar på gulvet. Noen av bøkene skal i bokhandel, andre skal forfatteren distribuere selv.
– Mange av de jeg kjenner har kjøpt boka, og den har spredd seg videre blant dem. Men det er ganske mange jeg ikke kjenner òg. Da jeg satt og signerte på bokhandelen på Revetal i juli ble alle bøkene solgt, og jeg kom opp som bestselger den måneden. Det var veldig overraskende egentlig. 

Hun har selv lest inn lydboka, som er å finne i KABBs lydbibliotek. 
– Jeg har hørt at det er veldig god mottagelse på den også, og at folk synes det er fint at jeg leser inn dikta selv.  

Utsikt er Heidi Halvorsens første diktbok. Hun har skrevet boka i løpet av de fem siste åra.
– Den handler egentlig om livet, vil jeg si. Om det å miste synet, om endringer i livet, om hverdagslige ting, og om tro. Det som jeg tror gjør at mange liker dikta mine, er at det er noe de kan kjenne seg igjen i, noe som gir gjenklang.  

Heidi Halvorsen ble blind for tretten år siden. Utsikt ble skrevet i en periode der hun blant annet opplevde helsemessige utfordringer. Jeg spør henne om hvem som er målgruppe og hvem hun har tenkt på da hun skrev tekstene.
– Jeg skriver jo dikt til meg selv, for min egen del. Så målgruppa er Heidi Halvorsen, sier hun og ler. 
Nei da, de som liker dikta mine egentlig. Noen få av dikta er skrevet til noen, andre er skrevet med tanke på en situasjon. Halvorsen er miljøarbeider på Re videregående skole, og hun underviser også om det å miste synet til ulike elevgrupper.
– Men mest er diktene mine tanker som jeg har trengt å få utløp for, for min egen del.
I mange av diktene er det brukt «du»-form. Er det noen hun snakker til da?
– I noen av diktene henvender jeg meg til Gud. Det er kanskje de minste hyggelige dikta, sier hun og ler litt. Andre dikt har jeg skrevet med tanke på noen, etter at jeg har opplevd noe, både på godt og vondt. 

Jeg blir litt nysgjerrig på dette med de minst hyggelige diktene og ber henne utdype.
– Jeg har hatt behov for å si fra litt innimellom. Og så har jeg gjort det i diktform og det har vært fint å få lov å gjøre det. Jeg tror at Gud tåler det, legger hun til med et smil. 

Hun skrev sitt første dikt i mai 2016. Boka har blitt til i løpet av fem år.
– Jeg tenkte ikke bok når jeg begynte å skrive dikt. Så selve bokprosessen hadde jeg ikke tenkt på i mer et halvt års tid, før jeg begynte å jobbe med det, sier forfatteren.

Få boka som gave: KABB trenger trofaste og gode støttespillere. Alle som blir med i giverordningen «Berørt» får boka «Utsikt» som velkomstgave. Du bestemmer selv hvor mye du vil gi og hvor ofte. Gaven din brukes til å sikre og utvikle KABBs tilbud til personer med syns- og leseutfordringer. Du kan gi beskjed via epost til kabb@kabb.no eller registrere deg her og bruke Vipps: Givertjenesten Berørt

Du kan også kjøpe lydboka i KABBs lydbokbutikk. Da kan du laste den ned til din mobil:  Kjøp Utsikt, lest av Heidi Halvorsen selv som lydbok
 

Les også Utsikt til nye landskap, et portrett av Heidi Halvorsen

Lytt til intervjuet som er gjort med Heidi, Link her!