KABB gir hvite stokker til landet med flest synshemmede

Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte (KABB) har samlet inn penger for å kjøpe inn blindestokker til trengende i Etiopia.

Organisasjonen har nylig startet et samarbeid med søsterorganisasjonen i Sverige, Syskonbandet, om å støtte den Etiopiske kristne organisasjonen for blinde og svaksynte Bertemious Christian Association (BCA).

Flest synshemmede

Etiopia er antatt å være det landet i verden som har flest synshemmede per innbygger, ifølge organisasjonen. Trolig er omkring 1,6 prosent av befolkningen blinde, og 3,7 prosent regnes som sterkt svaksynte.

Gjennom aksjonen «Gi en blindestokk» har KABB samlet inn penger til innkjøp av hvite stokker og andre hjelpemidler. I august reiser styreleder Magne Bjørndal og redaktør Kari Undeland til Addis Abeba for å overrekke gaven til BCA.

– Ledelsen der har spesielt nevnt at slike hjelpemidler er svært kjærkomne gaver, sier Kari Undeland.

Vil skape engasjement

Representantene for KABB er invitert til å feire 25-års jubileum i den etiopiske, kristne organisasjonen for blinde og svaksynte.

– Vi vil møte mennesker og utveksle erfaringer. Jeg tror oppholdet blir spennende og lærerikt, og vi håper å skape stort engasjement for dette arbeidet når vi kommer tilbake, legger hun til.

BCA har virksomhet tre steder i Etiopia og teller minst 700 medlemmer.

Skrevet av Markus Plementas, KPK