KABB mottar støtte fra ExtraStiftelsen

ExtraStiftelsen mottar hvert år litt over seks prosent av overskuddet til Norsk Tipping. I 2018 beløper dette seg til 302 millioner kroner, og det er rekord. Pengene skal deles ut til ulike helseformål og hvert år søker KABB om støtte til ulike aktiviteter. I 2017 fikk KABB innvilget to prosjekter; barne- og familieleir og podkast-serie.

 

Hilde Grumstad forteller at Haraldvigen er Røde Kors sin leirskole i skjærgården utenfor Kristiansand.

– Der arrangerer de hvert år sin feriekoloni for barn, og vi fikk takket være midler fra Extrastiftelsen, mulighet til å være med i fjor. Det ble et flott skreddersydd opplegg for deltakerne på KABBs barne-og familieleir med aktiviteter både til vanns og til lands. Fisketur i havgapet i kuling, kano-orientering og fellesaktiviteter på brygga fylte dagene. Dette tilbudet kunne våre deltagere få gleden av å være med på fordi KABB fikk innvilget sin søknad hos Extrastiftelsen. Mange av KABBs arrangementer faller inn under Extrastiftelsens kriterier om å være helsebringende tiltak. For oss er det viktig å tilby gode aktiviteter for mennesker med nedsatt syn. Og vi setter stor pris på å kunne motta støtte til slike arrangementer.

 

Det andre prosjektet som fikk støtte i 2017 er en serie podkaster om å leve videre etter et tap. Arbeidet med dette prosjektet pågår nå, og programmene vil være tilgjengelige til høsten.