KABB satser på LAN til høsten

– Dataspill er kult og sosialt! Hvorfor ikke holde på med det i en trygg ramme?

KABB vil høsten 2019 arrangere organisasjonens første LAN. Det betyr en spillhelg for datainteressert ungdom som spiller, tester ut spill som kan egne seg for synshemmede og har det sosialt sammen. KABBhuset blir arenaen for en koselig samling der man kan utveksle erfaringer.

Kult

– Dataspill er noe mange ungdommer liker, også ungdommer med nedsatt syn. Det er gøy, og jeg har tro på at KABB kan komme i kontakt med mange nye ungdommer.

Kjetil Hærås, dataansvarlig i KABB er engasjert når han snakker om KABBs nye ungdomssatsning.

-Jeg synes det er viktig at vi som voksne kan være med i opplevelsene ungdommene får gjennom dataspill. Vi skal også hjelpe til med å finne ut hvilke spill som finnes. Tanken er at deltakerne tar med seg sitt eget datautstyr, også stiller vi med nett, soveplass og god mat.

Hærås legger til at KABB sørger for ekstra nettkapasitet for denne helgen, arrangementet er i samarbeid med Norges Blindeforbunds Ungdom (NBfU) og har plass til 15 deltakere.

-Mange svaksynte bruker dataspill, men det er ikke alle spill som fungerer like godt. Teknisk går det ofte på hvilke elementer i grafikken som kan fjernes, slik at spilleren lettere kan se de sentrale figurene i spillet. Det finnes også dataspill som er utviklet for personer som er helt uten syn.

Etikk

Er det en motsetning mellom KABBs visjoner og spillkultur?

– Jeg ser ikke noe negativt i at KABB engasjerer seg i ungdom som spiller dataspill. Noen synes det høres skummelt ut med spill som assosieres med krig og overlevelse. Det finnes også mange andre spill som går på strategier, bygging, sport og planlegging. Jeg synes det er fint å kunne snakke med ungdom om etikk rundt det de spiller og generelt nettvett. Min rolle vil bil å være sosial, og legge til rette det tekniske.

Sosialt

Det kreves ikke spesielle datakunnskaper for å delta på KABBs LAN. En må ha med egen pc med kontroller og headset, eventuelt spillkonsoll.

– Det blir så bra at ungdommer med synshemming kan oppdage andre i samme situasjon og komme med råd og tips til hverandre. Her er poenget å komme ut av «det mørke rommet» for dataspill kan være sosialt, sier Hærås.