Lytt til en bok i adventstiden!

Mange har en målsetting om å ikke la stresset overmanne oss i advents- og juletiden. Vi håper at en lydbok fra KABB kan bidra til å senke pulsen og å oppdage juleevangeliet på nytt. Noen av lydbøkene passer godt til at barn og voksne kan lytte sammen og finne frem figurer til en julekrybbe. Andre lydbøker passer godt til å bruke som meditasjoner i adventstiden.

Lydbøkene kan bestilles gjennom lydbokhandel.no. Her finner du også andre lydbøker og gavetips.

Lydbøker til barn og barnefamilier:

 

Papa Panovs juledag av Leo Tolstoj

Papa Panov er en gammel skomaker i Russland for mange år siden. En julaften hører han en stemme som sier at han i morgen skal få besøk av Jesus. Hele dagen ser han ut gjennom vinduet for å se om det kommer nye besøkende, men kommer Jesus?
En fransk julelegende gjenfortalt av Leo Tolstoj.

Julenissesjokolademysteriet av Torunn Haraldsen

Noen overfaller eldre mennesker i den vanligvis så fredelige bygda, og det eneste sporet er papiret av en julenissesjokolade. Så dukker det opp en mystisk familie fra Australia. Bestevennene Silje og Mathias bestemmer seg for å løse mysteriet. En spennende historie i 24 kapitler for advents- og romjulstiden. Passer for familier og barn fra 6 år.

Den magiske julestjernen av Kristina Reftel

Edvin kunne ikke tro sine egne øyne. Figurene i julekrybben hadde plutselig fått liv. Og alt begynte med den fine julestjernen som hadde kommet med en pakke uten avsender. En bok som med spenning og humor forklarer hvorfor vi feirer jul. Passer for barn fra 6 år.

Julekrybben av Birgitte Elin Bjørnstad

Hva heter det året du lever i nå? Så mange år siden er det at alt dette hendte. Boken legger til rette for en adventstid med julekrybben i sentrum. En adventsbok for hele familien.

Her får du møte de kjente personene fra juleevangeliet, og ting og dyr har også fått sine fortellinger. Gjennom 24 kapitler forteller Bjørnstad om hva som skjedde da Jesus kom til verden. Boken legger til rette for en adventstid med Julekrybben i sentrum – både gjennom å lytte til boka og ved hjelp av julekrybbefigurer. Passer for barn fra 6 år og familier.

 

Verdas beste julespel av Barbara Robinson

Herdmanungane er dei verste ungane i heile verda! Dei ertar og plagar, bråkar og øydelegg, naskar og stel. Kort sagt: Dei er ein pest og ein plage for alle rundt seg! Men så skjer det noko. Dei rotar seg bort i kyrkja og det lokale julespelet. «Alle» på staden kjenner julespelet, Det er same prosedyre kvart år. Men ikkje denne gongen – ikkje med Herdmanungar i alle hovudroller!

 

Forslag til lydbøker for voksne:

I de dager – 24 julefortellinger

24 av Norges fremste forfattere bidrar med nyskrevne julefortellinger inspirert av juleevangeliet. De har skrevet sine egne versjoner, refleksjoner, tanker og assosiasjoner. Resultatet er 24 nydelige tekster – med varme, omsorg, humor og overraskelser. Blant bidragsyterne finner vi kritikerroste og prisvinnende forfattere; Jon Fosse, Gro Dahle, Lars Petter Sveen, Kari Bremnes, Eivind Hofstad Evjemo, Gaute Heivoll, Levi Henriksen, Ruth Lillegraven, Simon Stranger, Maria Navarro Skaranger, Kristine Næss, Ingrid Storholmen, Britt Karin Larsen, Ragnar Hovland, Jørgen Norheim, Aasne Linnestå m. fl.

 

Mitt umulige barn av Jostein Ørum

Her kan du lytte til 25 adventsmeditasjoner. Ørum forteller at han ville lese seg på innsiden av Den Vakreste Historien. Komme innenfor huden på menneskene som fyller rollene i alle tiders mest betydelige drama. Forfatteren tar på seg tjuefem ulike par sandaler, ett par for hver dag og åpner på denne måten nye luker i adventskalenderen. En for hver dag i desember og til og med første juledag.