Bli med på Kortreist 2022

En ny runde med «kortreist» er på trappene. Det betyr at KABB reiser ut i nærheten av der medlemmer og brukere bor. Kanskje kommer vi til et sted nær deg?

Under pandemien inviterte KABB til korona-sikre treff i blant annet Oslo, Bergen og Sandefjord, med støtte fra Stiftelsen Dam. Arrangementene fikk navnet «kortreist» fordi KABB reiste ut dit folk var, i stedet for at folk måtte reise til KABB.

Nå er koronaen under kontroll og vi har fått nye midler fra Dam. Høstens opplegg er dags-samlinger med spennende program på lørdager. Arrangementene vil være i lokaler knyttet til lokale kirker/menigheter. Rosinen i pølsa er en splitter ny forestilling, «Mitt Narnia», med Kurt Ove Mæland og Hege Eidseter, utarbeidet i samarbeid med Helga Samset og Frank Tangen.

Hit kommer vi:

  • 10.september: Bugården kirke, Nygårsveien 68, Sandefjord
  • 1. oktober: Storhamar kirke, Måsåbekkvegen 9, Hamar
  • 22. oktober: Bergen, Søreide kirke, Steinsvikvegen 19, 5251 Søreidgrend
  • 19. november: Riska Kirke, Amboltveien 2, 4311 Hommersåk
  • 3. desember: Hoeggen Kirke, Trondheim

Etter nyttår står flere steder for tur. Har du tips om hvor KABB bør komme?

Vi starter kl. 11 og avslutter kl. 17. Du møter KABBansatte og lokale KABBfolk. Dagen vil handle om KABBs likestillings- og diskrimineringsarbeid. Du får lære mer om KABB sine planer og prosjekter fremover. Vi setter av god tid til samtale både rundt kaffekoppen og lunsjbordet og vi vil gjerne høre hvordan du har det som synshemmet der du bor – i din menighet.

Når Narniaforestillingen skal spilles åpner vi dørene slik at folk i den lokale kirka eller andre kan få ta del i den forestillingen. Her vil vi også gi KABB-informasjon og før vi avslutter byr vi på kirkekaffe og vafler.

Ønsker du å delta? Kanskje du skal invitere med deg noen du kjenner? Meld deg på ved å sende en epost til kabb@kabb.no eller ring 69 81 69 81. Gi beskjed om hvilket arrangement og evt. matallergier.

Arrangementet er helt gratis.

Vi kan møte deg på nærmeste trafikk-knutepunkt, holdeplass. Hvis du vil ha med deg ledsager, så koster det ikke noe ekstra.

Vi er klar over at det kan bli for lang reisevei for noen, for et slikt dagsarrangement. Lørdagsruter i offentlig transport er heller ikke det beste, her må du kanskje ta i bruk TT-ordninger eller spørre om skyss fra familie eller venner. Men det er ikke siste gangen vi gjør dette, treårsplanen som ble vedtatt av medlemmene på generalforsamling i sommer peker på at KABB skal jobbe mer ute der folk lever og bor i sine menigheter og lokalsamfunn.

Tegning av en løve

«Mitt Narnia»– en unik forestilling om en blind og en nesten blind barndom, og en alternativ verden

«Kan en fortelling forandre et liv?

Kan en stemme bære et barn?»

Disse spørsmålene stiller Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland når de framfører sin forestilling «Mitt Narnia».

Legenden om Narnia er en serie på syv barnebøker av den britiske forfatteren C.S. Lewis, først utgitt i 1950–1956. De handler om hendelser i det fiktive landet Narnia, sett med øynene til engelske barn som fraktes dit gjennom magiske portaler. Det underliggende temaet i bøkene er den kristne tro; kampen mellom det gode og det vonde, og offeret som må gis for  å redde verden.

Serien regnes som en klassiker i europeisk barnelitteratur, og ble innlest på lydkassetter for blinde og svaksynte av KABB, etter hvert som de ble oversatt til norsk på 1980-tallet.

To av barna som lyttet til disse bøkene var Hege Eidseter og Kurt Ove Mæland. Begge var født blinde, og levde under svært ulike forhold. Men i Narnia fant de begge et tilfluktssted, et sted der barn kunne bli konger og dronninger og der løven Aslan til sist kunne blåse vinteren vekk og lokke fram en bedre vår.

Nå er Hege forteller for barn på Deichman i Oslo, Kurt Ove er musiker og journalist.

Forestillingen er utarbeidet av Eidseter og Mæland selv i samarbeid med fortelleren Helga Samset og Frank Tangen. Kurt Ove Mæland har komponert musikk og sangtekster til forestillingen.

Forestillingen egner seg godt for alle over seks år.

Arrangementet mottar økonomisk støtte fra Stiftelsen Dam