Lukk øynene og se

Diktbok på Verdens synsdag

KABB markerer Verdens synsdag 10. oktober. Da slippes diktboken «Lukk øynene og se.»

KABB har samlet poesi fra synshemmede forfattere og resultatet er diktboken Lukk øynene og se. Tekstene i boken handler litt om Gud, litt om å være blind, litt om å føle seg annerledes og mange andre ting i livet. Boken lanseres med opplesninger på Facebook på Verdens synsdag.

 

Større forståelse

Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte (KABB) er en frivillig organisasjon startet og drevet av personer med synshemming. KABB markerer Verdens synsdag fordi vi er en diakonal organisasjon, det betyr at vi er opptatt av å være til hjelp for mennesker. I år faller Verdens synsdag sammen med markeringen av verdensdagen for psykisk helse. Gjennom å publisere tekster skrevet av synshemmede, håper vi å bidra til større forståelse mellom gruppen synshemmede og andre. En spørreundersøkelse i regi av Norges Blindeforbund slår fast at mennesker med synshemming har dårligere psykisk helse enn resten av befolkningen.

 

Øyehelse

Verdens synsdag er en årlig, internasjonal markering for å skape oppmerksomhet rundt blindhet, øyeforskning og øyehelse, og ble første gang arrangert i 2000 i regi av Lions. Verdens synsdag markeres andre torsdag i oktober og støttes av Verdens helseorganisasjon (WHO). Det antas å være omkring 217 millioner personer med blindhet eller alvorlig synshemming i verden i dag, og tallet er økende i og med at levealderen stiger. Årets tema for Verdens synsdag er: Vision first.

Kjøp boken her

Les om Norges Blindeforbunds aktiviteter på Verdens synsdag her