Bilde av Klar tale

KABB brenner fortere

KABB produserer flere hundre utgivelser på lyd hvert år, og er avhengig av effektivt og godt utstyr for å gjøre unna alle jobbene når rundt 100.000 CD-plater skal gjennom produksjonen årlig. KABB har nylig startet med innlesing og distribusjon av lettlest-avisen Klar tale, og fra høsten skal KABB også kopiere og distribuere lydavisene til Norges Blindeforbund. Nå er ny CD-brenner på plass og testing av maskinen er i gang for å bli klar til høsten. For KABB betyr dette en produksjonsøkning fra rundt 500 CDer til 2.000 CDer hver uke. KABB har investert i en ny, kraftigere og raskere CD-brenner for å håndtere alle oppgavene.

Staben i KABB gleder seg over raskere og mer effektiv produksjon sammenlignet med de tidligere CD-brennere.

– Maskinen fra Rimage imponerer meg stort, smiler teknisk driftssekretær Kjetil Hærås. – Den nye maskinen er fire ganger så rask som den gamle. KABB ser frem til å bli en stabil og god leverandør av CDplater til både egne medlemmer og for å utføre oppdrag for andre virksomheter.

Men er ikke CD-produksjon på vei ut?

I mange år har man hørt at CD-platen snart dør ut. Og i musikkbransjen og det kommersielle lydboksegmentet er trenden klar – bruken av CD er strekt dalende. Men for KABB er det viktig å forholde seg til ønskene fra mange synshemmede som fortsatt foretrekker å bruke CD når de lytter på lydaviser og lydbøker. Ved å investere i en ny og kraftig CD-brenner kan KABB garantere for at lyd på CD-plater fortsetter for våre brukergrupper.