Elev ved skrivemaskin

KABB hjelper blindeskoler på Madagaskar

I løpet av januar feide flere sykloner over Madagaskar. Rektoren på blindeskolen i Antsirabe la ut et rop om hjelp på facebook.

– Trær ble kuttet fordi vinden var så kraftig. Vi takker Gud for at ingen mennesker ble skadet i syklonen, men stedet var i en elendig forfatning sier rektor Ernest Solohery fra Antsirabe.

Tre strømmaster ble tatt av syklonene og elektrisiteten forsvant. Dette resulterte også i at vannrenseanlegget stoppet. KABB har gjennom mange år vært engasjert i blindeskolearbeidet på Madagaskar og det har vært direkte kontakt mellom rektoren på blindeskolen i Antsirabe og KABB mange ganger i den siste tiden. Flere av de andre blindeskolene på Madagaskar har også blitt rammet, men ikke i så stor grad.

Gode gaver

Tor Spilling (93) som selv er blind og nå er pensjonert etter en lang prestetjeneste, har gitt penger til blindeskolearbeidet i mange år.

-Jeg har vært opptatt av Madagaskar hele livet. Min bror Per reiste dit, og arbeidet som gjøres der er helt fantastisk. Nå vet jeg at de hadde vanskeligheter, og da vil jeg gjerne stille opp, sier Spilling.

Da Spilling fikk høre om syklonene, ville han være med på å hjelpe og bestemte seg for å gi ytterlige kr. 25.000. Generalsekretær Ingvar Nevland i KABB rundet nylig 50 år, og samlet inn en gave på kr. 20.000 slik at blindeskolen kunne få tilbake strømmen. Dette betyr at alle de fem blindeskolene på Madagaskar nå får litt hjelp til reparasjoner etter syklonene og nødvendig vedlikehold. KABB takker for gavene, og pengene er allerede sendt og reparasjonsarbeidene har startet.