Kunstnerkirken i Holmsbu med synstolket kunst og konserter

Frank Tangen og prosjektleder Linda Lyngstad Marthinsen ved Holmsbu kirke.

 

Av: Per D. Zahring, RHA

Også i år vil det være kunstforestillinger i Holmsbu kirke med kjente musikere og Frank Tangen som synstolker kirkens mange kunstverk for blinde og svaksynte. Kirken er utsmykket av kunstnere fra kunstnerkolonien som holdt til i Holmsbu i 50 år fra 1911.

Forestillingene foregår søndager i juli og august, og det vil også være Åpen kirke for besøkende kl. 13.00 til 16.00 tirsdag til fredag fra 12. juli til 5. august. Holmsbu kirke ligger ved Drammensfjorden helt sør i Asker kommmune, i det idylliske tettstedet Holmsbu.

Synstolking og punktskrift

– Forestillingene i år blir litt mer tematiske der jeg presenterer en kunstner hver gang. Jeg har fått en del hjelp fra Nasjonalmuseet, NRK og andre steder for å finne en del stoff som ikke er publisert så mange andre steder, sier foredragsholder Frank Tangen.

Foredragene vil som i fjor være synstolket for blinde og svaksynte, og programmet skal også foreligge i punktskrift.

– Synstolkingen foregår uansett om vi vet om det er noen tilstede med det behovet eller ikke, sier Tangen.

– Får frie tøyler

– Artistene får frie tøyler ut fra temaet som er satt opp den aktuelle dagen, sier prosjektleder  Linda Lyngstad Marthinsen.
– Det skal gjenspeile det mangfoldet som også var i kunstnerkolonien i Holmsbu, tillegger Tangen.

Jazzmusiker, saxofonist og operasanger Håkon Kornstad var førstemann ut søndag 10. juli.

Alle arrangementene er på søndager kl. 15. Billetter à 150 kroner kan forhåndskjøpes på www.tikkio.com eller i døren.

24. juli er det gratis familieforestilling med pianist og komponist Wolfgang Plagge. Han skal spille musikk av og fortelle om Edvard Grieg, og forestillingen blir tilrettelagt for barn ned mot åtte år.

31. juli kommer multiinstrumentalisten Stian Carstensen, som blant annet trakterer trekkspill, gitar, banjo og fløyter. Han er kanskje mest kjent som frontfigur i bandet Farmers Market.

7. august kommer jazzmusiker, kontrabassist og komponist Steinar Raknes. Han har vært aktiv i en rekke musikalske sammensetninger med flere kjente musikere.

28. august kommer Jie Zhang og Catharina Chen på henholdsvis piano og fiolin. Chen er 1. konsertmester ved Den Norske Opera & Ballett, og Zhang har akkompagnert en rekke store utøvere, som fiolinisten Arve Tellefsen og sopranen Elizabeth Norberg-Schulz.