Heidi Halvorsen

Ny bok fra Heidi Halvorsen lanseres

Heidi Halvorsen

Heidi Halvorsen gir ut bok nummer to.

Heidi Halvorsen gir ut sin andre bok: «Innblikk». Torsdag 21. september blir den presentert på Revetal bibliotek i samarbeid med KABB.

Halvorsens første bok kom ut for to år siden. Det var en ren diktsamling, mens årets bok inneholder både lyrikk og ti litt lengre prosatekster. Forfatteren mistet synet for 15 år siden, og hennes erfaringer som blind preger mange av tekstene.

-Diktene og tekstene som fyller denne boka er på mange måter litt som fotografier. Øyeblikksbilder av opplevelser og hendelser, og følelser og tanker knytta til dem, sier hun.
– Å leve uten å se gjør det vanskelig å ta inn livet på avstand. Jeg må ut i det som skjer, ut i livet, for å få det med meg.

Leserne kjenner seg igjen
Hun mener at hennes erfaringer med synstapet kan være relevante også for andre enn blinde:
– Selv om jeg skriver om mitt liv, mine erfaringer, opplever jeg stadig at folk, med helt andre livskamper og veier enn mine, sier de kjenner seg igjen i diktene og tekstene mine. Jeg tror at ordene jeg har skrevet kan være med å minske ensomheten man kan oppleve i vanskelige etapper i livet. Fordi det er en annen som har kjent på noe av det samme.

Hennes første bok solgte langt mer enn diktsamlinger pleier å gjøre, og måtte trykkes i nye opplag. Hvordan er det å gi ut bok nummer to?
– Jeg har blitt litt forundra av folks kommentarer om «den vanskelige andreboka». Jeg visste ikke at det var en greie, at det skulle være vanskelig. Jeg hadde heller ikke planlagt at jeg skulle gi ut flere bøker, og ingenting av det jeg har skrevet er skrevet med tanke på at det skulle bli bok. Jeg skriver stort sett for min egen del, både fordi det er til hjelp for meg selv i å bearbeide følelser og tanker, og også fordi jeg av og til har behov for å få sagt noe om ulike temaer, og da gjør jeg det best skriftlig.

Åpent for alle
«Innblikk» finnes både som vanlig papirbok, i punktskrift, som e-bok og lydbok. Heidi Halvorsen leser selv diktene i lydboka, Helga Samset leser lengre tekster.
KABB står bak lanseringen i biblioteket, som starter kl. 18, og etter presentasjonen med smakebiter både fra boka og Heidi Halvorsens musikalske talent, byr hun på marsipankake. KABB vil tilby pizzaservering for tilreisende KABBmedlemmer.

Her kjøper du «Innblikk» i trykt utgave: I forlagets nettbokhandel.
Lydbokutgaven kan kjøpes på ebok.no.
Lydbokutgaven kan også strømmes på Nextory.