Nyhetsbrev 29.11.2023

Her er nettutgaven av nyhetsbrevet for november 2023

Hei! Vi sender deg nyheter og inspirasjon fra KABB. Her kan du lese om:

– Norsk Salmebok blir e-bok

– Nå kan alle låne KABBbøker

– I KABBpod før du informasjon og inspirasjon

– Nyskapningen BOKpod har møtt selveste Lars Mytting

– Den norske kirke har etablert et nytt råd for funksjonshemmede

– Medlemsskap på juletilbud – KABB trenger flere medlemmer!

– Julestengt KABBkontor

 

Salmebok blir e-bok

Nå kommer Norsk Salmebok som e-bok. Noen synes det høres helt topp ut, andre er ikke så sikre på at e-bok er noe for dem. Bli med på nettmøte 5.desember kl.19.00. Prosjektleder Solveig Marie Oma vil fortelle og forklare. Du trenger ingen forkunnskaper, det holder at du er nysgjerrig. Bli med på Zoom, husk du kan også ringe inn via vanlig telefon til nettmøtet.

Her finner du lenke til mer informasjon: https://www.kabb.no/arrangement/nettmote-e-salmeboka-er-her-eeeee-hva-for-noe/

Zoom lenke til nettmøte med Solveig Marie Oma 5. desember kl 19:
https://us02web.zoom.us/j/81851114433
Ringe inni: 239 605 88
Tast inn møte-id/meeting ID når du får beskjed på engelsk: 818 511 144 33#

 

Nå kan alle låne KABB-bøker

KABB og NLB har fjernet skillet mellom de to bibliotekene. Det betyr at alle som er registrert som lånere hos NLB også kan låne bøker i KABB sin boksamling. Dersom du vil holde deg oppdatert om nye KABBbøker så kan du få boknytt og informasjon fra KABB . Kontakt KABB på 69 81 69 81 eller kabb@kabb.no

 

Ny KABBpod om diakoni- og fredspris

Vi lager og sender ut KABBpod med nyheter og inspirasjon fra KABB. Den kan du få gjennom Lydhørappen, som cd eller direkte nedlastet til spilleren din. Nå er en ny utgave klar. Der handler blant annet om den gjeve Diakoniprisen 2023 som KABB har fått, at det fremdeles er digitale barrierer i kirken, bli med på boklansering for Heidi Halvorsen og møte fredssyklisten Tore Nærland som har fått fredspris.

Søk etter KABBpod i Lydhør-appen eller «Mappa-Mi» i biblioteket.

KABBpod har lånenummer 849999

Her er lenke til KABBpod i mappa-mi

http://websok.kabb.no/cgi-bin/websok-kabb?mode=vt&st=p&publikumskjema=1&hpid=13840&embedded=0&pubsok_txt_0=%09+849999&institusjon=1&avsok_avgrens_aarfra=&avsok_avgrens_aartil=&avsok_avgrens_spraak=&pubsok_txt_1=

 

BOKpod med Lars Mytting om tro og Gud i bøkene hans

Mange elsker bøkene til forfatteren Lars Mytting. I BOKpod har vi blant annet tatt en prat med forfatteren om hvordan det er å lese inn sine egne bøker som lydbøker og om hvor Gud finnes i bøkene hans.

BOKpod har lånenummer 849969

Her er lenke til BOKpod i mappa mi:

http://websok.kabb.no/cgi-bin/websok-kabb?mode=vt&st=p&publikumskjema=1&hpid=14756&embedded=0&pubsok_txt_0=bokpod&institusjon=1&avsok_avgrens_aarfra=&avsok_avgrens_aartil=&avsok_avgrens_spraak=&pubsok_txt_1=

 

Funksjonshemmede fikk eget kirkeråd

Den norske kirke har opprettet et brukerråd for Den norske kirke. KABB har jobbet lenge og målbevisst for å få på plass et slik råd. Mette Lillleeng og Heidi Andersen Madsen er representanter for KABB. Du kan bruke rådet til å melde inn saker eller utfordringer du møter i din kirke.

Les mer her

 

Bli medlem i KABB – kun 50 kr for 2023

Synes du KABB gjør en viktig jobb? Da bør du bli medlem av organisasjonen. Alle som vil heie på KABB kan bli medlem, det gjelder seende også. Et medlemsskap styrker KABBs posisjon og gir grunnlag for statsstøtte. Nå har vi medlemsdugnad – bli medlem ut 2023 for kun 50 kr.

Meld deg inn her. 

 

KABB er julestengt

Vil du snakke med oss før jul er 22. desember siste sjanse. Kontoret er stengt i romjula og åpner 2. januar.

 

Vennlig hilsen Øyvind Woie, generalsekretær i KABB, oyvind.woie@kabb.no, 400 20 801