Jon ivar Dypedal og Ingvild Vestbye

Budsjettglede for KABB

Venstre og KrF er enige med Høyre og Fremskrittspartiet om statsbudsjett for 2018. Det betyr at KABB fortsatt får den støtten til lydbiblioteket som organisasjonen har regnet med for neste år.

– I det opprinnelige budsjettforslaget var tilskuddet til KABBs lydbibliotek kuttet med 25 prosent eller mer enn 700.000. Budsjettavtalen mellom de fire partiene gjør at vi får beholde tilskuddet som for inneværende år. Dette er svært gledelig for oss, sier generalsekretær Ingvar Nevland.

Budsjettet som KrF og Venstre ble enige med Høyre og Fremskrittspartiet om, innebærer at KABB får et tilskudd på 3,3 mill til drift av organisasjonens offentlig godkjente lydbibliotek. KABB hadde søkt om og håpet på en reell økning av statsstøtten slik at flere bøker og tidsskrifter kunne komme i lydutgave for syns- og lesehemmede. Slik ble det ikke, men alternativet med et kutt på 25 prosent ser det ut til at KABB unngår.

Den siste tiden har KABB hatt kontakt med politikere fra ulike politiske partier og fått positive tilbakemeldinger fra store deler av det politiske landskapet. Kommunikasjonsrådgiver Frank Tangen og Ranveig Bredesen, som sitter i KABBs landsstyre, deltok på høring i familie- og kulturkomiteen. De fortalte om KABBs arbeid og argumenterte for hvorfor kuttet i det opprinnelige budsjettforslaget var urimelig.

– Etter å ha jobbet hardt og gjort en skikkelig innsats, er det gledelig å få uttelling. Jeg vil berømme KrF for jobben de har gjort med å tale KABBs sak. SV har også vært positive og blitt mer oppmerksomme på vårt arbeid. Det betyr ikke at tallene er helt sikre, men det betyr at det er flertall for budsjettet, selv om det er flere runder før vi er helt i mål, sier Nevland.

Les om KABB på Stortinget her.

Hvem vil sponse bestemor?