Dataparty for ungdom med synshemming

Bli med på LAN for blinde og svaksynte.

Nå åpner påmeldingen for årets nysatsning for ungdom med synshemming. Norges Blindeforbunds Ungdom (NBfU) og Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte (KABB) går sammen om å arrangere data-helg i Askim 8. til 10. November.

 -Vi vil lage et dataspill-arrangement som er morsomt for ungdom med synshemming, fordi vi tenker at data og digital kultur er viktig for denne gruppen, sier Christian Thon (28) som sammen med flere andre er i full gang med å planlegge datahelgen.

Han forteller at målet er at synshemmet ungdom med interesse for dataspill kan komme sammen og prøve hverandres utstyr, dele erfaringer og ha det gøy.

-Dette er en arena der man kan møtes og kose seg med dataspill, det er ikke bare for kjellerstue-nerdene, smiler han.

-Meld dere på

Helgen foregår i november, og påmeldingen starter nå.

-Det er begrenset med plasser, men om dette viser seg å være en suksess, vil vi selvsagt arrangere flere slike helger, sier Hilde Grumstad i KABB.

Tanken er at ungdom som ønsker å delta, har med eget datautstyr og rigger seg til på KABB-huset i Askim. Der vil de få mulighet til å teste ut hvilke spill som egner seg for synshemmede og hvilke tilpasninger som går an å gjøre for at nye spill kan fungere for en med dårlig syn. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper, interesse og dataglede er nok! Har du flere spørsmål, kontakt gjerne NBfU eller KABB.

Meld deg på her

Les mer