LAN – med Norges Blindeforbunds Ungdom og KABB

Bli med på en spennende helg med dataspill for ungdom med synshemming. Selvsagt er det mange spill som egner seg for den som har begrenset syn, og hvis spillet ikke er tilrettelagt skal produsenten få høre det!

Helgen 8. – 10. november arrangeres årets mest spennende happening for dataspill-interessert ungdom med synshemming. KABB (Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte og NBfU (Norges Blindeforbunds Ungdom) samarbeider om å legge til rette for en helg foran skjermene og under head-setene på KABBhuset i Askim. Her vil det bli mulig å teste ut forskjellige spill og utveksle erfaringer med andre synshemmede med samme interesse.

Kult og sosialt!

– Dataspill er noe mange ungdommer liker, også ungdommer med nedsatt syn. Det er gøy, og jeg har tro på at dette blir interessant og morsomt for mange, sier Kjetil Hærås som til daglig er dataansvarlig i KABB.

Kristoffer Lium, leder for NBfU og Asbjørn Gabrielsen fra KABB som begge er ivrige «gamere» vil delta på helgen.

KABB sørger for ekstra nettkapasitet, god mat og medlemmene får overnatte på KABBhuset. Det er plass til 15 deltakere

Det kreves ikke spesielle datakunnskaper for å delta på denne datahelgen. En må ha med egen pc med kontroller og headset, eventuelt spillkonsoll.

– Det blir så bra at ungdommer med synshemming kan oppdage andre i samme situasjon og komme med råd og tips til hverandre. Her er poenget å komme ut av «det mørke rommet» for dataspill kan være sosialt, sier Kjetil Hærås.

Pris for hele helgen: kr 400,-

Påmelding