«Håp i vintermørket» – salmesang for alle

En ny elektronisk e-salmebok kan være veien inn til sangen for flere. Vi har samlet fire synshemmede musikere som spiller e-salme-boka inn på Teglen i Spikkestad lørdag 3 februar.

Mange føler at kaos og mørke trenger seg på for tida. Trenger du en pause, så kom til Teglen og opplev hvor godt det gjør å synge og lytte til noen av perlene fra salmeboka.

KABB (Kristent arbeid blant blinde og svaksynte) jobber aktivt med å gjøre salmeboka lesbar for alle. Alle musikerne som bidrar leser salmetekster og noter med andre formater enn den vanlige boka. Dette arrangementet er også en markering av E-bok-versjonen av salmeboka som kom ut før jul og er en del av «Salmebok for alle prosjektet». KABB mener at salmebøker er dårlig tilrettelagt for synshemmede og personer med leseutfordringer. E-boka er et lite stykke på veien.

Les mer om prosjektet her https://www.kabb.no/salmebok-for-alle/

I dette arrangementet deltar også lokale sangere fra kirken i Asker som forsangere. Men det er første gang vi samler tre synshemmede organister til opptreden sammen. Du får høre Annette Nordmo, Ulf Nilsen og Solveig Marie Oma Hege, og i tillegg Nordseth Blichfeldt på trompet!

KABB er i gang med et prosjekt i samarbeid med Asker prosti og kirkerådet om å gjøre gudstjenester og kirkelige handlinger bedre tilgjengelig for mennesker med nedsatt syn og lesevansker. Derfor er det naturlig å legge denne begivenheten til Askers nyeste kirkerom.

Hjertelig velkommen til en time med salmer og musikk der alle som vil kan synge med. Salmetekstene vil være tilgjengelig i både storskrift, punktskrift og digitale formater slik at flest mulig kan lese. Vi kommer også til å legge ut salmenumrene før arrangementet for de som vil se på dem på forhånd.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og vi byr på kaffe og kringle for dem som har tid til å bli igjen litt.

Teglen ligger kloss inntil jernbanestasjonen i Spikkestad. Fra Oslo S går det tog to ganger i timen – 11 og 41 minutter over hver time. Reisen tar 52 minutter.

Sted: Teglen – Spikkestad kirke og kultursenter, C. A. Johansens plass 1, Spikkestad

Tid: Lørdag 3. februar kl. 16:00-17:30

Musikere: Annette Nordmo, Ulf Nilsen, Hege Nordseth Blichfeldt, Solveig Marie Oma og deltagere fra KABB’s salmebokprosjekt.