Beitostølen

KABB på Ridderuka

Skiskyting og snowboard for blinde, alpint og skirenn for personer som mangler ben. Ridderuka på Beitostølen samler mer enn 400 deltakere og har som motto å gjøre det umulige mulig.

Kjersti Lium (55) fra Sarpsborg er KABB-medlem og blind. Hun deltar på Ridderuka for niende gang. Onsdag tok hun bronse i skiskyting.

– Det kjennes veldig godt å være her, etter en del års opphold. Her har jeg egne ledsagere hver dag og kan gå på ski så mye jeg vil. Også er det veldig sosialt, og det er svært hyggelig å ha kontakt med KABB-staben på Ridderuka, sier hun.

Kjersti Lium er en erfaren skiløper, men forteller at Ridderuka er lagt opp slik at deltakerne kan være helt uten erfaring fra skisporet. Noen av aktivitetene som tilbys er langrenn, alpint, truger, hundekjøring, skiskyting med laser og ski-orientering.

Flott arrangement

– Jeg har fått to fantastiske jenter som ledsagere, to livvakter vil jeg nesten si. De er veldig dyktige og gir meg all informasjon jeg trenger i sporet. Vi har det veldig hyggelig sammen, stråler Kjersti.

Studenter fra Norges Idrettshøyskole deltar som ledsagere, og personell fra forsvaret står for transport på arrangementet. KABB hadde samling i Lyskapellet ved helsesportssenteret søndag kveld og hjelper ellers til med praktisk arbeid og informasjonsarbeid.

Beitostølen

Blinde kan kjøre snowboard med ledsager.

Se muligheter

Den blinde plateartisten og helsesportsentusiasten Erling Stordahl innstiftet Ridderrennet som ble arrangert for første gang i 1964. Nå er Ridderrennet avslutningen på Ridderuka som har som mål å vise hva som er mulig – til tross for funksjonsnedsettelser. Samlingen skal hjelpe den enkelte til å se muligheter, møte utfordringer og sprenge grenser.

Ridderrennet skal være en inspirasjon til utvikling av fysiske, sosiale og mentale egenskaper og ferdigheter, og en felles opplevelse i natur og idrett der en lever opp til Erling Stordahls motto: ”Bygg din kropp og lær å se med tankene” ”det går alltid en vei fra mørke til lyset”

Ridderuka er verdens største årlige vinteraktivitetsuke for syns- og bevegelseshemmede, og arrangeres på Beitostølen i slutten av mars.