Nytt tilbud: Kurs i ekkolokalisering. 1.-3. november 2019

 

KABB og NBfU Region Midt har gleden av å invitere til kurs i ekkolokalisering! Kurset foregår 1. – 3. november i koselige Kristiansund i Møre og Romsdal.

Kurset er åpent også for deltakere fra andre steder i landet (begrenset antall plasser). Disse kan melde seg på til KABB. Ta kontakt med Frank Tangen: frank.tangen@kabb.no

Ekkolokalisering er en teknikk som brukes sammen med hvit stokk hvor vi lager et skarpt klikk med tunga.  Lyden fra klikket treffer tingene rundt oss og lyden kommer tilbake som et ekko.  Ikke ulikt delfiner og flaggermus sin sonar. Ekkoet har informasjon av hvordan omgivelsene rundt oss ser ut. Med litt trening kan hjernen bruke ekkoet på en lik måte som synet. Å se vegger, døråpninger, trær og etter hvert til og med hvor det er folk i et rom.

Thomas Tajo kommer fra Belgia for å holde kurs for oss. Han er en blind forsker og mobilitetspedagog med fordypning i ekkolokalisering. Han underviser blinde og svaksynte over hele verden.

Dette er helgen for deg som er vil lære mer om ekkolokalisering. Både dem som lurer på hvordan man bruker det for å navigere lettere og de som bare er generelt interessert i temaet vil få vite meir. På kveldene spiser vi middag sammen og er sosiale.

Selve opplæringa blir ei blanding av teori, erfaringsutveksling og praktiske oppgaver. Vi deles inn i grupper, og jobber både inne og ute.

Kurset foregår på engelsk, og vi stiller med tolk.

Vi har med fellesledsagere. Trenger du ledsaging utover en arm å holde i, må du ha med personlig ledsager.

Alle deltakere får tilsendt program i god tid før arrangementet.

Arrangementet er rusfritt.

Det lages en dokumentar om ekkolokalisering i Norge. Går det greit at du blir filma / tatt bilde av under arrangementet og at bilde eller film kan brukes i dokumentaren? Svar avgir du under selve påmeldinga.

Dato:  1 – 3 november
Sted: Kristiansund
Pris: 400 kr, personlige ledsagere går gratis. Dekker kost, losji og reise.
Påmeldingsfrist: 0.1. oktober
Påmelding via link:

https://forms.gle/R2QqWe5AkHYNWU4L8

Dersom du ikke får til å melde deg på via linken kan du kontakte Fatuma Abdi på mobil 41381028

Vi gleder oss til ei lærerik og koselig helg!
Med vennlig hilsen
Styret i Region Midt
KABB