Kari Halstensen, psykolog ved Modum Bad.

Psykologi og hverdagsliv – nytt kurs på nett

Kari Halstensen, psykolog ved Modum Bad.

Kari Halstensen er fagleder for religionspsykologi ved Modum Bad.

KABB inviterer til kurs med psykolog Kari Halstensen. Her skal vi reflektere over de store spørsmålene i livet – og hvordan de påvirker hverdagslivet vårt.

Kurset går over fire kvelder, med start tirsdag 6. april kl. 18. Hver samling varer inntil halvannen time. Kari Halstensen innleder med en forelesning om dagens tema, deretter er det mulighet for spørsmål og samtale.

Slik ser programmet ut:

6. april kl. 18: Følelser
Hvorfor lærte vi aldri noe om følelser på skolen? Det er jo den kraften som i størst grad former og påvirker oss som mennesker. Det er følelsene som skaper virkelighetsopplevelsen vår – og det er gjennom følelsene at vi tar imot og avviser hverandre.

13. april kl. 18: Relasjoner
Barn kommer til verden med medfødte evner til å knytte bånd og danne relasjoner. Erfaringene vi gjør i de tidlige relasjonene blir med videre i livet, og de nye relasjonene vi går inn i vil også prege oss. Det er mye god omsorg i å spørre seg selv: Hvordan har jeg det sammen med andre mennesker – og hvordan har jeg det sammen med meg selv?

20. april kl. 18: Mening
Finnes det egentlig en mening med å være et menneske som lever på jorden? Hva skjer med mennesker som opplever mening og med mennesker som kjenner på meningsløshet? Er det mulig å bli venn med meningsløsheten?

4. mai kl. 18: Frihet
Hva er frihet? Vil vi egentlig ha den friheten vi tror vi vil ha? Flykter vi fra friheten når vi oppdager at den har en bror som heter Ansvar?

Om kurslederen:
Kari Halstensen er psykolog og siviløkonom. Hun har videreutdanning i gruppepsykoterapi og traumeterapi. Til daglig er hun ansatt som fagleder for religionspsykologi på Modum Bad og jobber akkurat nå med å avslutte en PhD (doktorgrad) med tittelen “Relational Processes.” Noen ganger syns hun det er meningsfullt – andre ganger ikke.

Praktisk informasjon:
Kurset er gratis, med støtte fra Stiftelsen Dam.
Du melder deg på med en epost til kabb@kabb.no eller ved å ringe tlf. 69816981.
Kurset foregår på den digitale plattformen Zoom, som er enkel å bruke.
Før første samling får du tilsendt en link til alle samlingene, og en veiledning om hvordan du logger deg på.
Velkommen til kurs!