Synshemmede gamere inntar KABBhuset

– Vi i KABB gleder oss veldig til LAN. Det er gøy å prøve ut et skikkelig ungdomsarrangement, sier Kjetil Hærås.

Andre helg i november arrangeres årets mest spennende happening for dataspill-interessert ungdom med synshemming. KABB (Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte og NBfU (Norges Blindeforbunds Ungdom) samarbeider om å legge til rette for en dataspillhelg – LAN, på KABBhuset i Askim. Her vil det bli mulig å teste ut forskjellige spill og utveksle erfaringer med andre synshemmede med samme interesse. Arrangementet er på det nærmeste fullbooket med spill-entusiaster i alderen 13 – 26 år.

– Nå er helga her snart, og jeg gleder meg til å sjaue og hjelpe til med å sette opp store gamer pc’er og skjermer som ungdommene selv har med seg, sier Hærås.

Han er også spent på om KABBs investeringer i form av bedre nett og VR-briller vil fungere bra for ungdom med synshemming.

– Jeg vil rette en stor takk til bedrifter som har sponset oss med premier. Takk til Sparebankene Askim og Spydeberg, Søgne og Greipstad, Marker, Sparebanken Sør og Sparebank 1, Storebrand, G-sport, og ikke minst spill-utviklere i både Norge og utlandet som har vært villige til å gi såkalte spillnøkler som vi får bruke gratis. Og sist men ikke minst; Diplomis som gir gratis is til ungdommene.

Følg med på Facebook og Instagram for å se oppdateringer fra helgen.