Strand ved Hurdalsjøen, mange mennesker er ute på en flåte

Velkommen til forsommerfest og generalforsamling

Her finner du alt du trenger å vite om KABB sin forsommerfest og generalforsamling 2022. Saken oppdateres fortløpende.

Velkommen til forsommersfest og generalforsamling for KABB på Hurdal syn- og mestringssenter 8.-12. juni. Vi inviterer alle KABB-venner og medlemmer til gode og opplevelsesrike dager ved Hurdalssjøen.

KABB er en interesseorganisasjon for mennesker med synsnedsettelser, lesevansker og/eller dysleksi og vi jobber i skjæringspunktet mellom livet og troen. Derfor har vi valgt «Med troen i livet» som tema for denne samlingen.

Dagene på Hurdal er inspirert av pilegrimsvandringenes rytme. Derfor starter vi grytidlig hver dag, kl 07.30, med tidebønn og morgensang nede ved den vakre Hurdalssjøen. Er du ikke morgenfugl så blir det to tidebønner på andre lokasjoner i løpet av dagen, du velger selv hvilke du vil være med på.

Tre av dagene har vi «Med troen i livet»-samlinger. Der får du høre Heidi Halvorsen, Inger Anne Ilebekk, Finn Tore Eivik og Helena Redding dele sine tanker og erfaringer. Søndag blir det gudstjeneste med deltakere fra arrangementet og nattverd.

Men det er ikke bare sjelen som trenger mat, kroppen får det også minst tre ganger om dagen: 08.00, 13.00 og 18.00.

Kort pilegrimstur

Torsdag tar vi pilegrimslivet et skritt videre og legger ut på pilegrimsreise til det vakre området rundt Granavolden og Søsterkirkene. Reisen skjer i buss og selve pilegrimsvandringen foregår i flokk og følge fra Tingelstad gamle kirke, langs den historiske Kongevegen med egen pilegrimsguide. Strekningen er om lag fem kilometer og slynger seg gjennom et vakkert kulturlandskap. Det blir lunsj og pauser underveis. Vi stiller med skyss til de som trenger det. På Granavolden besøker vi Søsterkirkene og pilegrimssenteret.

Torsdag kveld byr vi på premierefest med inviterte gjester. Vi feirer at Bibelen er ferdig innlest i nynorsk utgave og arrangerer blant annet verdensmesterskap i hurtiglytting på lydbibel. Kurt Ove Mæland er kveldens programleder.

Fredag bygger vi opp et KABB-torg i foajeen. Der kan du får vite mer om blant annet KABB sitt salmebokprosjekt, du kan møte lydbiblioteket, du kan rose og rise oss og komme med dine ønsker og behov, det blir demonstrasjon av Kirkeboka Mi, informasjon om lokalforeningsarbeid og frivillighet, smarte løsninger for bedre inkludering i menigheter, testlytting av organisasjonsblader m.m.

Når du har fått nok av KABBtorget, eller ikke gidder å gå dit, så lokker Hurdalssenteret med flere aktiviteter, eller du kan rusle deg en tur og ta en prat med en gammel venn. Denne ettermiddagen blir det også et spennende gospelseminar før lørdagens «Alle kan synge gospel- konsert» med Heidi Halvorsen og Leif Ingvald Skaug.

Talkshow og gospel

Fredag kveld byr vi på Talkshow der vi presenterer nye kandidater til landsstyret, kikker inn i KABBs glasskule og forsøker å finne ut hvor KABB beveger seg i fremtiden og presentere de viktigste sakene til generalforsamlingen.

Lørdagen er den store generalforsamlingsdagen. Planer skal presenteres, lover revideres og beslutninger skal tas for de tre neste året. Det skal også velges nytt landsstyre. Alle som er medlemmer i KABB har tale og stemmerett på generalforsamlingen.

Etter en lang og knallfin dag i generalforsamlingsmodus skal vi bade i gospelmusikk. Gospelgeneral og mannen bak Gospel-Explosion, Leif Ingvald Skaug er parat ved tangentene sammen med søster Heidi Halvorsen. Dette blir en musikalsk reise der vi sammen leter etter gospelsangeren i oss. Du får synge med, trampe takten og lytte til Heidi og Leif Ingvald. Gled deg!

Søndag blir det gudstjeneste før lunsj og avreise cirka klokken 14.30.

Tid for samtale

Innimellom hovedprogramposter og aktiviteter blir det kaffeslabberas, tid til spaserturer og samtaler med nye og gamle bekjentskaper, turer i skog og li. Og kanskje blir det et morgen- eller kveldsbad i bassenget!

Alle som skal delta på generalforsamling må forberede seg før de kommer. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom saksdokumentene. Du finner de i forskjellige utgaver her:

Lydutgave

Teksutgave: (pdf)

Har du lyst til å være med på dette så er det ennå tid til å melde seg på –  men skynd deg!!!

Pris: 2500 kroner for hele arrangementet i dobbeltrom. Enkeltrom koster 3000 kroner. Har du ledsager selv så er det halv pris for denne.

Dersom du vil være med på deler av arrangementet så ta kontakt med oss, du kan f.eks. delta i helgen.  Dagsbesøk er mulig på lørdagens generalforsamling. Lørdag kan vi hente i Oslo.

Reise: Maks 500 kr i egenandel for KABBmedlemmer, (medlemskap koster 125 kroner) – for å ha stemmerett på generalforsamlingen må du være KABBmedlem. Det går fellestransport fra Kristiansand via Oslo bussterminal. Si fra hvis du skal med.

Tilrettelegging: Hurdalsenteret er godt tilrettelagt for både folk og førerhunder. KABB stiller med en del ledsagere som deltakere deler på til praktiske behov underveis.

Har du noen spesielle behov så gi beskjed ved eller etter påmelding.

Påmelding til kabb@kabb.no eller ring 69 81 69 81 (alle hverdager)

Endringer i programmet kan komme.

Velkommen

Hilsen Øyvind Woie, generalsekretær i KABB og Kjersti Lium, leder i KABBs landsstyre.