Braille Reading

Menigheten kan printe punktskrift

For at et dokument i punktskrift skal være brukervennlig, har det inntil nå vært nødvendig å bruke egen software for å bearbeide filene før det ble sendt til en punktprinter. Nå har Index løst utfordringene for de fleste vanlige dokumentene, slik at du kan sende filene rett fra filutforsker til punktprinteren.

Nyheten er at Index printer versjon 5 har en innebygget IDB-funksjon, som gjør at det er mulig å skrive rett ut fra filutforsker eller dropbox, PC, Mac, iPhone, iPad og fra andre digitale plattformer. Filtyper som f.eks doc, docx, PDF, rtf og txt er formater som punktskriveren klarer å omdanne til punktskrift.. Det fungerer også bra å skrive ut punktskriftsdokumenter direkte fra programmer som word eller pages.

Det har tidligere vært en barriere for mange å lage dokumenter i punktskrift, men med denne nye Index printeren kan skoler, arbeidsplasser og kirkekontorer enkelt legge dokumenter til rette for blinde som foretrekker dokumenter i punktskrift. Det er like enkelt som å skrive ut andre dokumenter. Investeringskostnaden er på ca kr. 40.000,-.

KABB står også til tjeneste for menigheter som ønsker å tilby punktskrift til synshemmede deltakere. Da må det beregnes litt produksjonstid.